NB I

Balajcza nehezen viseli a padozást, de nem kopogtat Vignjevics ajtaján

A kapus egy meccsre van a 300. újpesti bajnokijától, amit minél hamarabb el akar érni.

A DVSC elleni legutóbbi bajnokin is csupán a kispadon kapott helyet – zsinórban ötödjére – az újpesti közönségkedvenc, Balajcza Szabolcs. A 37 éves hálóőr a harminc forduló alatt csak tizenötször védhette a kaput, a Rangadónak pedig arról mesélt, hogy mi volt a gond a Debrecen elleni találkozón, valamint a rosszul sikerült tavaszi szezon okaira is kitért.

– Nem úgy sikerült ez a szezon sem nekem, sem pedig a csapatnak, mint ahogyan elterveztük – kezdte honlapunknak Balajcza. – Nehezen viselem a padozást, szeretnék védeni természetesen. Szeretném, ha minél hamarabb elérném a háromszázadik bajnoki meccsem lila-fehérben, ehhez már csak egyetlen pályára lépés kell. Bízom benne, hogy minél hamarabb megadja a lehetőséget Nebojsa Vignjevics. Profi játékos vagyok, tiszteletben tartom és elfogadom a döntését, én nem kopogtatok az ajtaján, nem vagyok az a típus. Aki ismer, tudja, hogy becsületesen dolgozom továbbra is és nem vagyok megsértődve, azon dolgozom minden edzésen, hogy újra megkapjam a lehetőséget, de most nem én vagyok a lényeg, hanem a csapat.

A rutinos hálóőr hozzátette, hétvégén azt lehetett látni, hogy a Debrecen az életéért harcol, végig nagyon stabilan játékot nyújtott. Ennek ellenére nekik is voltak lehetőségek, ám ahogyan az egész jelenlegi szezonban, ezúttal is gondok akadtak azok kihasználásával. A kapus kiemelte, ezúttal is szerencsétlen gólt kaptak, ez pedig jellemző a mostani bajnokságban, a találataik fele szerencsétlen szituációból adódott.

A lila-fehérek több játékosa is azt nyilatkozta a télen, hogy a csapat célja a bajnokságban az első négybe kerülés, a Magyar Kupában pedig a végső győzelem. Harminc forduló után jelenleg már egyikre sincs esély, az Újpestet négy pont választja el a kiesést jelentő tizenegyedik helytől.

– Úgy számoljuk, hogy egy meccset elég megnyerni a háromból, hogy biztosan bennmaradjunk, ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk diadalmaskodni az összesen – folytatta a Rangadónak Balajcza, aki 2006-ban igazolt Kaposvárról a fővárosba. – Többre hivatott annál ez a csapat, hogy a kiesés ellen küzdjön, még így is, hogy nem tudtunk igazolni. Természetesen csalódottak vagyunk a tavaszi szereplés miatt. Közhely, de ebben a bajnokságban bárki legyőzhet bárkit. Főleg az utolsó négy találkozó volt nagy csalódás, az MTK, a Debrecen és a Gyirmót ellen is több kellett volna, 6-7 pontot elhullajtottunk, amikkel akár még mindig az EL-helyekért harcolhatnánk – emlékezett vissza az utóbbi hetekre a hálóőr, majd kitért a problémákra is. – De azért reálisan kell nézni a helyzetet: nem tudtunk igazolni és otthontalanok voltunk sokáig. Nagyon nehéz kizárni ezeket, sok apró dologból áll össze a foci. Ez nem magyarázkodás, de ezek is közrejátszanak a rosszabb eredményekben – zárta a Rangadónak Balajcza.

Olvasói sztorik