NB I

Lanzafame elképesztő csúcsot döntött, Fradi-fölény a forduló csapatában

A kispesti játékos nyomába hétvégén senki nem érhetett.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 30. fordulóban álomcsapatunk 4-4-2-es felállásban „kerül pályára”.

A 30. forduló álomcsapata

Molnár (Paks, 284) – Baráth (Bp. Honvéd, 351), Leandro (FTC, 280), Brkovics (DVSC, 275), Sternberg (FTC, 288) – Lovrencsics (FTC, 306), Gera (FTC, 289), Dilaver (FTC, 290), Holender (Bp. Honvéd, 266) –
Varga R. (FTC, 279), Lanzafame (Bp. Honvéd, 501)

A harmincadik játéknap legjobb játékosa – toronymagasan – a Budapest Honvéd gólgyárosa, Davide Lanzafame lett, aki 501 ponttal zárt. Honlapunk a 2015–2016-os szezon első fordulójától kezdve gyűjti össze az aktuális játéknap legjobbjait, azóta az olasz hétvégi mutatója a legmagasabb érték NB I-es játékos neve mellett. A korábbi csúcsot (2017 februárja óta) Scsepovics (Videoton) tartotta 479-cel. A hétvégi játéknapot követően álomcsapatunkban Lanzafame mellett Varga Rolandnak jutott hely a támadó szekcióban.

A középpályán zöld-fehér fölény figyelhető meg: Lovrencsics, Gera és Dilaver is legjobbnak bizonyult posztján, mellettük a Honvéd fiatalja, Holender jutott még szóhoz a bal szélen.

A kapusok versenyében a paksi Molnár Péter zárt a legjobban, előtte a Baráth, Leo, Brkovics, Sternberg négyesfal szűrte a legjobban a támadásokat.

A kezdők közül Kleisz Márk (Vasas, 167) szerepelt a leggyengébben, míg a cseréknél Lazar Veszelinovics csak 168-at kapott – hátulról így ők zárták a sort a futballelemzőnél.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik