NB I

Lovrencsics: „Fontos volt, hogy végre megtörjön a jég”

Emlékezetes bombagól volt az első találata Fradi-mezben.

A címvédő Ferencváros nyerte az Új Hidegkuti Nándor Stadion első örökrangadóját, miután 3-1-re legyőzte az MTK csapatát az élvonal szombati, harmincadik fordulójának zárómérkőzésén.

A 31. percben Lovrencsics Gergő megszerezte első bajnoki gólját az FTC színeiben, ami nemcsak ezért marad emlékezetes, hanem azért is, mert nagyjából 22 méterről, kapásból lőtte a labdát a hálóba. A szélső tétmeccsen legutóbb 2015 októberében, a görög‒magyar (4-3) Európa-bajnoki selejtezőn volt eredményes.

‒ Természetesen fontos volt számomra, hogy végre megtörjön a jég és gólt szerezzek. Örülök, hogy nyert a csapat, és ezzel a góllal hozzá tudtam járulni. Nagyon boldog vagyok. Kicsit meglepett, hogy az MTK ennyire visszaállt, próbált a kontrákra játszani és felívelgetni a labdát. Nekünk ez jó volt, mert nagyon okosan játszottunk, sokat járattuk a labdát, futtattuk őket, ezáltal elfáradtak, mi helyzeteket tudtunk kialakítani, és az első félidőben el is döntöttük a mérkőzést ‒ nyilatkozta a tavaly nyáron igazolt Lovrencsics azFTC honlapján.

‒ A következő feladat a Debrecen, most már arra kell figyelnünk, hiszen az sem lesz sétagalopp. Ott is minél jobb játékkal a győzelemre kell törekednünk, hiszen a hátralévő mérkőzéseinket is meg akarjuk nyerni ‒ tette hozzá.

A bajnoki címre egyébként már matematikai esélye sincs a Fradinak, hiszen ha a Videoton és a Bp. Honvéd az összes hátralévő meccsét elveszíti, majd az utolsó fordulóban döntetlenre végeznek egymással, a kispestiek akkor is a zöld-fehérek előtt maradnak több győzelemmel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik