NB I

Döntött a Paks: kiszállt a Vasas a bajnoki címért zajló csatából

Három vesztes, rúgott gól nélküli bajnoki után szerzett három pontot a Csertői-csapat.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Vasas FC – Paksi FC 0-3 (0-1)
Szusza-stadion, játékvezető: Vad II
Vasas: Nagy G. – Korcsmár (Vida, 56.), Vaskó, Ristevski – Kleisz, James, Berecz, Hangya (Pavlov, 77.) – Ádám M. (Kulcsár T., a szünetben), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Szakály D. (Hahn, 81.), Hajdú, Bertus, Bartha (Daru B., 90.) – Haraszti (Koltai, 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Lenzsér (7.), Bartha (83.), Hahn (92.)

A dobogós helyekért harcoló Vasas a legutóbbi fordulókban megtorpanó, zsinórban három vereséget szenvedő Paksot fogadta újpesti „albérletében”.

Komoly paksi lehetőséggel indult a meccs, Haraszti szerezhetett volna vezetést, de tizenöt méterről a kapu mellé helyezett. Egy perccel később is ő lőtt föle, megnyomta az elejét a Paks. Olyannyira, hogy egy szögletből Lenzsér vezetést is szerzett fejjel a vendégeknek (0-1). Azonnal válaszolhatott volna a Vasas, Kleisz lökete azonban visszajött a kapufáról, majd az ismétlésnél Berecz már nem tudott túljárni Molnár eszén.

Két Remili-szabadrúgás okozott gondot a vendég kapu előtt: előbb mellé szállt a labda, majd Ádám Martin lövése halt el Molnár kezei között. Továbbra is főleg pontrúgások után jelentett veszélyt a paksi kapura a Vasas, ezekből viszont nem sikerült bevenni Molnár hálóját. Nagy is egy szabadrúgást hatástalanított a félidő közepén, majd ismét Ádám Martin dolgoztatta meg Molnárt – kettejük csatáját újfent a paksi kapus nyerte. Ismét Remili adott be, Vaskó fejesét nagy bravúrral védte Molnár – kitartott a vendégek előnye a szünetig.

Ismét megnyomta a játékrész elejét a Paks, Nagynak kétszer is védenie kellett. Molnár kapust tesztelte a Vasas: az 59. percben egy szöglet után, a 61. minutumban Vida lövésénél védett. Nem sokkal később akár a meccset is eldönthette volna a Paks, Haraszti azonban kisodródva keresztbe lőtte a labdát az üres kapu előtt. Hasonlóan nagy lehetőséget puskázott el Saglik is, aki tíz méterről senkitől sem zavartatva lőtt fölé.

A hajrában aztán eldöntötte a mérkőzést a Paks: Bartha is bevette Nagy kapuját (0-2). Ezt követően is volt még lehetősége a Vasasnak, de a vendégek védelme jól zárt. A legvégén Hahn is betalált, így 3-0-s győzelemmel szakadt meg a Paks vereség-sorozata, a sorozatban második vereségét elkönyvelő Vasas pedig – a Honvéd és a Videoton győzelme miatt – kiszállt a bajnoki címért folyó harcból.

Olvasói sztorik