NB I

A 92. percig állt győzelemre a DVTK

Radeljic a ráadásban lőtt bombagólt, ami az újoncnak egy pontot ért.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Gyirmót. Játékvezető: Karakó.
Gyirmót: Nagy S. – Achim, Bojovic, Radeljic, Szegi (Bori, 70.) – Kiss M., Simon Á – Vass P., Madarász (Szalánszki, 56.), Simon A. – Novák (Máté J., 74.). Vezetőedző: Urbányi István.
DVTK: Antal – Eperjesi, Karan, Tamás – Vela, Mevoungou, Busai, Ugrai (Fülöp I., 70.) – Makrai (Szabó I B., 85.), Szarka (Dausvili, 81.), Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás.
Gólszerzők: Radeljic (92.), illetve Makrai (2.)

Az élvonal 30. fordulójában a már biztos kieső Gyirmót FC Győr odahaza fogadta a bennmaradásért küzdő DVTK-t. A vendégek nagyon hamar megszerezték a vezetést, hiszen a második percben Makrai iratkozott fel a gólszerzők közé. Ekkor Novothny húzott el a jobb oldalon a felezővonaltól a tizenhatosig, majd laposan középre adott, Makrai Gábor pedig becsúszva közelről a kapu hosszú oldalába lőtt, 0-1.

A folytatásban támadásban maradt a DVTK, a gyirmótiak labdához is alig jutottak, így a vendégek vezetése teljesen megérdemelt volt az első félidőben. Az első játékrészben a Gyirmót nem jelentett veszélyt a diósgyőri kapura.

A folytatásban, az első óra végén gyirmóti színekben az élvonalban debütált Szalánszki Gergő, akinek a nevéhez pár perccel később a gyirmótiak legnagyobb helyzete fűződött. Az 1998-as születésű játékos egy jobbról érkező beadást öt méterről lőtt kapura, de Antal nagy bravúrral védett.

A mérkőzés hajrájában Bódog Tamás csapata mindent megtett azért, hogy biztossá tegye újabb győzelmét, ám a gyirmótiak végeredményben egyenlíteni tudtak. Radeljic a 92. percben iratkozott fel a gólszerzők közé, Karan egy beadás után kifejelte a labdát, ám a későbbi gólszerző majd’ húsz méterről szánta el magát lövésre, Antal nem tudott védeni. A diósgyőriek a ráadásban nagyon fontos pontokat hullajtottak és visszacsúsztak a kilencedik helyre.

Olvasói sztorik