NB I

Szerencsés öngóllal győzött a tíz emberrel futballozó Debrecen

Haris saját kapujába bólintott.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Debreceni VSC – Újpest FC 1-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, játékvezető: Iványi

Debrecen: Danilovics – Osváth, Brkovics, Szatmári, Ferenczi – Filip, Tőzsér – Feltscher (Mengolo, 65.), Holman, Könyves (Jovanovics, 71.) – Handzic (Szuk, 74.). Vezetőedző: Leonel Pontes
Újpest: Banai – Szűcs, Heris, Kálnoki-Kis, Mohl – Balogh, Windecker, Diarra – Balázs (Perovic, 85.), Andrics (Hazard, 85.), Bardi. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Haris (öngól, 78.)
Kiállítva: Filip (67.)

A kiesés elkerülése szempontjából fontos mérkőzés várt a kieső zónában található Debrecenre, amely az őt öt ponttal megelőző Újpesttel mérte össze erejét az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

Idén már kétszer találkozott egymással a két csapat, a szeptemberi, debreceni összecsapást 2-1-re a vendéglátó nyerte Holman Dávid, valamint Horváth Zsolt találatával. Az őszi utolsó fordulóban, decemberben, a Kecskeméten lejátszott bajnokit viszont a fővárosiak nyerték meg 2-0-ra Andrics és Bardi góljával. Az örökmérleg az Újpestnek kedvez, 93 első osztályú bajnokit vívott eddig a két gárda, ebből 43-szor a lila-fehérek, 19-szer a debreceniek örülhettek.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első lehetőségére, Szatmári röviden adta haza a labdát, a kapujából kifutó Danilovics pedig a labdára törő Bardiba bombázott, a Debrecen szerencséjére a labda néhány méterrel a kapu mellett haladt át az alapvonalon.

A 16. percben az első kidolgozott lehetőséget is feljegyezhettük, a jobb szélről középre tekert labdára Holman érkezett, aki öt méterről bólintott a kapu fölé.

A folytatásban Diarra bombáját védte Danilovics, majd a 33. percben ajtó-ablak ziccert hibázott a vendéglátó. Handzic fejesét védte Banai, majd a bosnyák támadó a kipattanót közvetlen közelről a kapu fölé bombázta.

A térfélcsere után elsősorban a mezőnyben küzdöttek a felek, majd a 60. percben felpörögtek az események. Előbb Andrics löketét védte Danilovics, majd az ellentámadás végén Holman lőtt Banai szemei közé.

A 67. percben emberhátrányba került a vendéglátó, Filip szállt bele csúnyán Diarrába, a játékvezető pedig hosszas tanakodás után felmutatta neki a második sárga lapot.

Az utolsó negyedórához érve egyre fokozódott az emberelőnyben futballozó Újpest fölénye, ám a 78. percben mégis a fővárosiak hálója zörrent meg. Osváth beívelésébe Haris olyan szerencsétlenül tette bele a fejét, hogy a labda védhetetlenül saját kapujában landolt. (1-0)

A 83. percben az Újpest is megzörgette az ellenfél hálóját, ám mivel a labda Windecker felkarjáról jutott a kapuba, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

A hajrában hiába támadtak a lila-fehérek, nem tudtak egyenlíteni, így a Debrecen otthon tartotta a három pontot, s elmozdult a kieső zónából.

Olvasói sztorik