NB I

Szétesett a Mezőkövesd, a második félidőben gálázott a Honvéd

Sima sikerével maradt az élen Marco Rossi csapata.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 1-5 (1-0)
Mezőkövesd, játékvezető: Szabó Zsolt
Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Hudak, Fótyik, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic, Molnár, Kink (Veszelinovics, 65.), Sós – Strestík (Baracskai, 80.). Vezetőedző: Radványi Miklós
Budapest Honvéd: Gróf – Bobál, Kamber, Baráth – King (Villám, 80.), Nagy, Hidi (Vasziljevics, 36.), Zsótér (Koszta, 85.), Holender – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Kink (17.), illetve Kamber (51.), Lanzafame (67., 88.), Bobál D. (75.), Eppel (84.)

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd a listavezető és bajnoki címre hajtó Honvédot látta vendégül az NB I 30. fordulójában. A honvedfc.hu tudósítása szerint a hazaiak a 17. percben szereztek vezetést: Kink 16 méteres löketét védte Gróf, ám a labda kikerült a jobb oldalra, Molnár remekül tálalt külsővel középre, ahol Kink érkezett és 12 méterről a kapuba lőtt (1-0).

Többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, több helyzetük is volt, mégis a hazaiak vezettek a szünetben. A Honvéd többször is a kapujuk elé szegezte a Mezőkövesdet, gólt azonban nem sikerült szerezniük, de a második félidőben feltámadtak, és a maguk javára fordították a találkozót.

Az 51. percben jött az egyenlítés: Lanzafame 30 méteres szabadrúgását Kamber hét méterről fejelte a hálóba (1-1). Három perccel később Lanzafame gyönyörűen tekert centikkel a jobb kapufa mellé 18 méterről, három védővel a nyakán.

A 67. percben már nem hibázott: Lanzafame néhány csel után betört a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről a léc alá bombázott (1-2). Nem sokat, csupán nyolc percet kellett várni a következő vendéggólra: Bobál Dávid a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, majd egy csel után, 10 méterről a bal felsőbe bombázott (1-3).

A végjáték a vendégek gáláját hozta: a 84. percben megszületett Eppel Márton 13. gólja a szezonban: Lanzafame ívelt remekül csatár elé, aki átvette a labdát, majd egy csel után a jobb alsóba gurított (1-4). A végeredményt Lanzafame állította be a 88. percben: Baráth passzolt remekül a leshatárról induló olasz légiósnak, aki egyedül vezette a kapusra, majd Tujvelt is kicselezve a hálóba gurított (1-5).

– Már az első félidőben is egyértelműen a Honvéd dominált és alakított ki több ziccert, ám akkor még ezek kimaradtak – értékelte a mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője. – A Mezőkövesd talált a semmiből egy gólt, ezen kívül pedig nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Az első játékrészben még friss volt a hazai együttes, határozottabban és koncentráltabban látta el védőfeladatát, fordulás után viszont elfogyott a szufla, kondicionálisan gyenge volt a Mezőkövesd, macska-egér harc folyt a pályán. A Honvéd számára nem csak a második félidőben mutatott teljesítményért jár dicséret, kilencven percen keresztül remekül futballozott, szép gólokat lőtt. Eppel és Lanzafame ezúttal is életveszélyes játszott, Kamber pedig hátul a védelem oszlopa volt.
Olvasói sztorik