NB I

Kemenes Szabolcs szerint semmiről nem dönt a 30. forduló

A Vasas botlik majd az élmenők közül, kiesőhelyre süllyedhet az MTK ‒ előzetes.
A tabella:
1. Bp. Honvéd 53 pont/16 győzelem
2. Videoton FC 53/15
3. Vasas FC 47
4. Ferencváros 45
5. Haladás 42
6. Újpest FC 39
7. Paksi FC 38
8. Mezőkövesd 35/9
9. MTK 35/8
10. Diósgyőri VTK 34/10
11. Debreceni VSC 34/9
12. Gyirmót FC 20 – már kiesett

Négy kör van már csak hátra az OTP Bank Liga jelenlegi idényéből. A versenyfutás nem is lehetne élesebb: bár a Vasas esélyei a bajnoki címre a múlt heti vereséggel csökkentek, a Bp. Honvéd és a Videoton továbbra is fej-fej mellett halad; miközben kiesőhelyre csúszott a Debrecen, de még a Diósgyőr, az MTK és a Mezőkövesd is a veszélyzónában van.

Szombaton ugyan nem a legnagyobb rangadókra kerül majd sor, de a tabella annyira szoros, hogy így is óriási jelentősége lesz majd minden eredménynek.

A többi között sor kerül majd örökrangadóra, először játszik már biztos kiesőként a Gyirmót és egymás ellen javíthat a megtorpanó Vasas, Paks duó.

A hat találkozót ezúttal Kemenes Szabolcs, a Honvéd és a Paks egykori kapusa, a Sport TV szakértője kísérelte megtippelni a Rangadó.hu-nak.

Videoton–Haladás

– Óriási a versenyfutás a bajnoki címért, aminek egyenes következménye lesz, hogy ezt a mérkőzést megnyerik. A Haladás most már biztonságban tudhatja magát, ráadásul ellenfelük minőségben is magasabb szintet képvisel.

Tipp: Videoton

Debrecen–Újpest

– Mindkét csapat óriási talány számomra ebben a szezonban, mindkét csapatban jóval több van, mint amit idén elért. Az eredménykényszer miatt a Debrecen motiváltabb lesz, így hazai győzelmet jósolok.

Tipp: Debrecen

Mezőkövesd–Bp. Honvéd

– Egyértelmű kettes! Honvéd-győzelmet szeretnék és azt is várok. Bízom benne, hogy a srácok megteszik a következő lépést a bajnoki cím felé. Ez most a nehéz helyzetben lévő Mezőkövesden át vezet.

Tipp: Honvéd

Gyirmót– Diósgyőr

– Nehéz ügy. A Diósgyőr rengeteget fejlődött és változott jó irányba, amióta új vezetőedzője van. Élvezetes látni, amit az elmúlt hetekben nyújtanak. Azt gondolom, hozni fogják ezt a meccset.

Tipp: Diósgyőr

Vasas–Paks

– A Vasas ismét bejelentkezett a bajnoki címért való küzdelembe, ugyanakkor a Paks rendkívül rapszodikus tavaszt nyújt. Voltak szenzációs győzelmei és kevésbé jó meccsei is. Döntetlent érzek!

Tipp: Döntetlen

MTK– Ferencváros

– Az MTK is az életéért küzd, de a két csapat között minőségbeli különbség van. A Fradinak ezt a meccset meg kell nyernie.

Tipp: Ferencváros

A 30. forduló programja (szombat):

Videoton FC‒Swietelsky Haladás, Felcsút 18.00, vezeti: Solymosi
Debreceni VSC‒Újpest FC 18.00, vezeti: Iványi
Mezőkövesd Zsóry FC‒Bp. Honvéd 18.00, vezeti: Szabó Zs.
Gyirmót FC‒Diósgyőri VTK 18.00, vezeti: Karakó
Vasas FC‒Paksi FC, Szusza-stadion 18.00, vezeti: Vad II.
MTK‒Ferencváros 20.30, vezeti: Bognár

Olvasói sztorik