NB I

Vass Ádám: ezúttal is tudjuk, hogyan győzzük le a Fradit

Az MTK Budapest középpályása csak a három ponttal lenne elégedett a szombati örökrangadón.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion első örökrangadója következik szombat este az NB I harmincadik fordulójában, azaz MTK Budapest-Ferencvárosi TC mérkőzést rendeznek a Hungária Körúton. A hazaiak a kiesést szeretnék elkerülni, míg a vendégek a dobogós helyekért küzdenek, ám a két csapat utóbbi hetekben nyújtott formáját látva nehéz lenne megjósolni, ki nyeri a csatát. A kék-fehérek öt mérkőzés óta veretlenek, míg a ferencvárosiak az előző három tétmeccsüket megnyerték. A Rangadónak az MTK Budapest középpályása, Vass Ádám mondta el várakozásait.

– Ugyanúgy készülünk, mint minden más találkozóra. Főleg ha azt nézzük, milyen helyzetben vagyunk, nem tehetjük meg egyik forduló előtt sem, hogy könnyelműen vegyük a felkészülést vagy a meccset – igaz hál’ istennek ez soha sem volt jellemző ránk – kezdte a 28 éves focista. – A társaság hangulatán már érződik, hogy az örökrangadó következik, ami különös ranggal bír. A Fradi ellen általában mindenki győzni akar, nem titkoljuk, nekünk is ez a célunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkozunk a tabellával, mert igen is kell vele foglalkozni, de nem olyan szinten, hogy ez kihasson a pályán mutatott teljesítményünkre is. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, főleg, ha a fiatalokra gondolok, akik esetleg még nem kerültek ilyen szituációba karrierjük során. Annak ellenére, hogy a csapat nyomás alatt játszik, még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. Csak a három pont az elfogadható ebben a helyzetben a Fradi ellen és a hátralévő összes többi bajnokin is.

A korábban a Stoke Cityt, a Bresciát, a CFR Clujt és az Oostendét is megjárt játékos hatalmas küzdelemre és szoros meccsre számít, nem gondolja, hogy valamelyik oldalra billenne a mérleg nyelve, ötven-ötven százalék esélyt ad mindkét együttesnek. Abban viszont bízhat, hogy az MTK hazai pályán játszik, hiszen a kék-fehérek a legutóbbi hat alkalommal mindig legyőzték pályaválasztóként a Fradit.

– Ezúttal is tudjuk, mi az FTC ellenszere, és hogyan győzzük le őket. A szakmai stábbal már hétfő óta csak ezzel a találkozóval foglalkozunk, nagyon bízom benne, hogy folytatni tudjuk ezt a jó hazai mérleget. A felkészülésünk során mindent átvettünk, a tervek szerint dolgoztunk, bízom benne, hogy ennek meglesz az eredménye és sikeresek leszünk – folytatta Vass Ádám, aki a Ferencvárosban nevelkedett és zárásként arra is kitért honlapunknak, hogy milyen érzések kavarognak benne, amikor volt csapata ellen játszik. –
Hazudnék, ha azt mondanám, nincs bennem különleges érzés ezen meccsek előtt és közben, de ezt tudom kezelni. Hálás vagyok mindenért, amit a Ferencvárostól kaptam, de már három éve MTK-játékos vagyok, ezekért a színekért kell mindent megtennem és olyan teljesítményt mutatnom, hogy elégedettek legyenek velem. Számomra most az a legfontosabb, hogy megverjük a Fradit.

Olvasói sztorik