NB I

Szivics: Idő kell, hogy túl tegyem magam a történteken

A Mezőkövesdről elküldött tréner visszatért Szerbiába.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC hétfőn délelőtt közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Tomiszlav Szivics vezető­edzővel. A klubhoz januárban érkezett tréner négy hónapot töltött a dél-borsodiaknál, és bár szerződésbontásának dátumával kapcsolatban az április 30-át publikálta a klub, a boon.hu információ szerint az elválás részleteiről csak hétfőn állapodott meg az edző a kövesdiek vezetésével. Szivics irányításával összesen tizenöt tétmeccset játszott a kövesdi gárda, és ezek közül négyet megnyert, négyszer döntetlenre végzett, hétszer pedig kikapott.

A lap kíváncsi volt arra, hogy a négy hónapos munkáját, távozásának okait miben látja a szerződést bontott vezetőedző. Szivicset magyar mobiltelefonján nem tudták elérni, de végül nagy nehézségek árán sikerült pár mondatot beszélniük a kedden már otthonában, Szerbiában utolért trénerrel.

– Nem szeretném részletezni az elválás okait, körülményeit, maradjunk annyiban, hogy nem jött össze az, amit szerettem volna, és természetes, hogy ilyenkor előállhat olyan helyzet, hogy külön utakra kell lépni – mondta a boon.hu-nak Szivics, aki arra a kérdésre, hogy milyen tanulsága van a Kövesden eltöltött időszakának, így felelt: – Van tanulság, a rossz döntés. De még ennek ellenére sem kellett volna úgy történnie mindennek, ahogy volt, például ha a fociszerencséből csak egy kicsivel több jut nekünk. Sérülések miatt nehéz volt a csapat játékának formálása, alakítása, és bár ezen a téren haladtunk az úton, ezt nehezítették a kihagyott ziccerek, a be nem fújt 11-esek. De mondom: nem szeretnék bővebben belemenni a részletekbe, idő kell, hogy túl tegyem magam a történteken, mert nem tagadom, megviselt, hogy nem úgy alakultak az eredmények, ahogy azt szerettem volna. A csapat érdekében nem szeretnék most ettől többet mondani, csak még annyit, hogy Tállai úr személye miatt azt kívánom a mezőkövesdi labdarúgásnak, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.

Olvasói sztorik