NB I

NB I-es aranycsata: a Videotonnak áll a zászló?

Négy forduló van hátra, a soros ellenfelei ellen a székesfehérvári együttes gyűjtötte a legtöbb pontot az ősszel.

Négy forduló van hátra az OTP Bank Liga 2016–2017-es szezonjából, s bár még matematikailag a Ferencváros megvédheti bajnoki címét, a zöld-fehérek esélyei igencsak minimálisak. A Honvéd és a Videoton egyaránt 53-53 ponttal áll a tabella élén, míg a Vasas jelentősnek tűnő, hatpontos hátrányból vár riválisai botlásaira.

A bajnoki címért folyó harc egyre élesedik, így a Rangadó.hu megnézte, hogyan alakul az élcsapatok bajnoki menetrendje a hajrában, illetve hány pontot szereztek a felek ezen párharcok őszi „odavágóin”.

A három bajnokaspiráns egyaránt kétszer játszik majd hazai környezetben, illetve kétszer megy idegenbe. A Honvéd az ősszel a hátralévő ellenfelei ellen 6 pontot gyűjtött – legyőzte az MTK-t és az Újpestet, viszont kikapott az akkor sokkal jobb passzban lévő Mezőkövesdtől és a mostani nagy rivális Videotontól.

A székesfehérvári alakulat szerepelt az éllovasok közül a bajnokság ezen szakaszában, 10 pontot gyűjtött be azon csapatok ellen, melyekkel még játszik ebben a szezonban. A Vasas a kispestiekhez hasonlóan felemásan teljesített, csupán hat egységet zsebelt be.

Csapat M Gy D V Rg Kg Gk P
Videoton FC 4 3 1 0 10 5 5 10
Budapest Honvéd 4 2 0 2 8 5 3 6
Vasas FC 4 2 0 2 5 2 3 6

A csapatok hátralévő meccsei:
Honvéd: Mezőkövesd (i), MTK (o), Debrecen (i), Videoton (o)

Videoton: Haladás (o), Újpest (i), Ferencváros (h), Honvéd (i)

Vasas: Paks (o), Haladás (i), Gyimót (i), Mezőkövesd (o)

Olvasói sztorik