NB I

Lipták: Megláttam a piros lapot, és leszállt a lila köd

A DVTK játékosa tudja, nem szabadott volna így viselkednie a piros lapja után.

Öt társának kellett lefognia a diósgyőri Lipták Zoltánt, aki nekirontott a DVTK–Vasas (2-1) bajnokin Kassai Viktor játékvezetőnek. A 74. percben szabadrúgáshoz készülődtek az angyalföldiek, amikor Félix Burmeister összeesett a válogatott védő mellett, a bíró pedig kiállította Liptákot – emlékezett vissza az esetre a Bors.

– Többször provokált minket a német. Megrántottam a mezét, de nem ütöttem meg – jelentette ki Lipták, aki nem tartja jogosnak a bírói döntést.

https://www.youtube.com/watch?v=iF_djhJJw4E

– Amikor Kassai a zsebéhez nyúlt, azt hittem, megkapom az ötödik sárgámat, és ki kell hagynom a Gyirmót elleni bajnokit. De megláttam a piros lapot, és leszállt a lila köd. Nem nagyon emlékszem a következő egy percre, és hogy milyen szavakat használtam, de tettleg nem bántottam senkit. Megbántam a történteket, mert gyerekek is voltak kint a meccsen, és nem ezt a példát kell mutatnom. De ha nincs a kiállítás, én sem kaptam volna dührohamot – vélekedett a védő. Majd arra is reagált, hogy belecsípett-e Burmeister férfiasságába.

– De kérem, nekem feleségem van, nem akarok én a nadrágjában matatni – mondta Lipták, akit a bennmaradásért küzdő DVTK mind a négy utolsó bajnokijáról eltilthatnak.

A Vasas német védője nem először bőszíti fel az ellenfelét. Nemrég a Haladás csapatkapitányát, Halmosi Pétert hergelte a két csapat bajnokiján. A korábbi válogatott játékos leköpte őt, amiért három meccsre elmeszelték – tette hozzá a lap.

Majd Burmeister az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn az öltözőfolyosón Souleymane Diarrát piszkálta fel. A mali focistát a balhé miatt egy kupameccsre tiltották el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik