NB I

Egy idény alatt lehet kétszeres bajnok Prosser Dániel

És ha szabadabban értelmezzük, Vaszicsku Gergő is...

Átigazolni tudni kell. Van, akinek ez kevésbé sikerül (Lovrencsics Gergő) és van, akinek nagyon. Utóbbi kategóriába tartozik téli klubváltása óta Prosser Dániel, aki akár azt a ritka bravúrt is elérheti a 2016-17-es idényben, hogy kétszeres bajnok lesz – egy szezon alatt.

A 22 éves szélső az ősszel hasznos kiegészítőembernek számított a Budapest Honvéd csapatánál, 11 meccsen 507 percet kapott és háromszor is betalált; ám a csapat kiváló szereplése (hármas holtverseny az első helyen) ellenére váltott. Méghozzá a Puskás Akadémiához, amely éppen az utolsó 2016-os fordulóban állt élre az NB II-ben, de tudni lehetett: innen aligha van megállás a bajnoki cím felé vezető úton. Prosser eddig 11 meccsen öt gólt lőtt a tavasz folyamán.

Bár a bajnoki cím, sőt még a feljutás sincsen egyelőre biztosan zsebben a felcsútiaknak, előnyük a második Kisvárda előtt már hét, a harmadik Balmazújváros előtt pedig kilenc pont hat fordulóval a vége előtt és az elmúlt hónapok tendenciái nem azt mutatják, hogy a sárga-kékek ezután lecsúsznának az első két helyről.

Mindeközben négy fordulóval a zárás előtt a Budapest Honvéd is élen áll, csakhogy ők az NB I-ben: 53-53 ponttal rendelkeznek ők és a Videoton is, a kispestiek pedig eggyel több győzelmet arattak eddig, így ha most érne véget a bajnokság, ők lennének az elsők.

Minden esély megvan rá, hogy a Honvéd a 33. fordulót követően bajnok legyen, ez pedig a Puskás Akadémia sikerével együtt azt jelentené, hogy Prosser Dániel (elméletben) egyszerre két aranyéremmel gazdagodik: egy NB I-essel és egy NB II-essel. Akár megkapná aranyát a kispestiektől a szélső, akár nem, az biztos, hogy 2016-17-ben kétszeres bajnoknak mondhatná magát.

Nem Prosser az egyetlen

Amennyiben egy kissé szabadabban értelmezzük a “szabályokat”, a mostani idényből még egy futballistát feljegyezhetünk. Ő pedig nem más, mint Vaszicsku Gergő.

Az egykori Videoton-játékos az NB I-ben csak a Puskás Akadémia színeiben játszott és még a nyáron is a keret tagjának mondhatta magát az idény kezdetén. A Transfermarkt.co.uk hitelt érdemlő információi szerint Vaszicskut a július 31-i nyitófordulóra nem nevezték, de megtehették volna, mert akkor még a Puskás Akadémiánál szerepelt (amely most is az anyaklubja).

Ezt követően került kölcsönbe Budafokra. A Magyar Kupában hihetetlen menetelést bemutató BMTE az NB III-ban is remekel, öt fordulóval a vége előtt előnyük tíz pont a második Szigetszentmiklóssal szemben, azaz szinte biztos bajnokok és ezzel feljutók.

Vaszicsku tehát vélhetőleg bajnok lesz a Budafokkal, miközben anyaklubja az NB II első helyét húzhatja be – ha nem is “prosseri”, de említésre méltó teljesítmény.

Olvasói sztorik