NB I

„Simon Tibor páros lábbal rúgta volna ki az öltözőből ezeket a Fradi-játékosokat”

Urbán Flórián ezúttal sem kertelt. Szerinte ő is elérne annyit az NB I-ben, mint Horváth Ferenc és nem érti, miért kapott munkát Urbányi.

Urbán Flórián idén februárban vette át a Pest megyei első osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi FC vezetőedzői posztját. A korábbi válogatott labdarúgó szerint ez az igazi feladat, bár szívesen cserélne magasabb osztályban dolgozó kollégáival – mondta el az M4 Sportnak adott nyilatkozatában, majd a tőle megszokott módon jellemezte az NB I-ben dolgozó edzőket és csapatokat.

– Itt folyik az igazi munka, amikor kijövünk és csak nyolcan vannak, akkor nekik kell olyan edzést tartani, ami minőségi és legyen valami értelme, nem csak az, hogy ledobjuk a labdát. Sokkal nehezebb ez, mint mondjuk ott papíron az okos edzőkollégák, akik NB I-ben nem érnek el semmit. Nagyon szívesen leküldeném őket, eljött az ideje annak, hogy helyet cseréljünk – folytatta az M4 Sporton Urbán, majd kitért Horváth Ferencre, a Fradira, a DVTK-ra és Urbányi Istvánra is.

– Nem szeretnék senkit megbántani és nem szeretnék neveket mondani, de amit Horváth Ferenc elért az NB I-ben, azt én is elértem volna. Nem csak rólam van szó, több olyan edző is van itt a megyében, akik megérdemelnék, hogy lehetőséget kapjanak. A Honvédnál jó csapategységet alakított ki az olasz tréner, Marco Rossi és egy új, olaszos rendszert hozott be, ami nekem nagyon tetszik. Ezt meg kellett tanítania a játékosainak, és azért is vannak ott az élbolyban, mert nem a megszokott 4-2-3-1-es felállásban játszanak, amiről fogalmuk sincs. Ezzel a rendszerrel az ellenfelek nem tudnak mit kezdeni. A Fradit nem szeretném bírálni, fogalmam sincs miért állnak úgy ahogy. Azt gondolom, a magyar játékosokban nincsenek érzelmek, a külföldiekben pedig még annyi sincs. Ezeket a játékosokat, akiket a Fradiba hoztak, annak idején Simon Tibor páros lábbal úgy rúgta volna ki az öltözőből, hogy öröm lett volna nézni. A DVTK-hoz olyan edző érkezett Bódog Tamás személyében, aki külföldről jött, profizmust hozott magával és mindjárt több pontot szereznek, nem hiszem, hogy ki fognak esni. A Mezőkövesd viszont úgy fog kiesni, mint a huzat. Láthatjuk mit csinál Szivics bácsi Pintér távozása után. Mellette pedig kiesett a Gyirmót Urbányi Pistikével, aki Amerikából érkezett haza és mindjárt egy NB I-es kispadot kapott, hogy milyen alapon, azt a mai napig nem tudom. Érdekes dolgok vannak itt – összegzett Urbán Flórián.

Olvasói sztorik