NB I

Rossi megígérte, nem bírózik

Edzői nyilatkozatok az NB I 29. fordulójából.

Ferencváros–Mezőkövesd 3-1

Thomas Doll, FTC: – Sokkal jobb hét volt, mint az előző. Az első félidőben nagyszerű futballt láttunk, sok kombinációval, jól pörögtünk. Azokra az időkre emlékeztetett a futballunk, amikor gyakran játszottunk így. A hétközi nyolc-null némelyik játékosnak láthatóan önbizalmat adott, könnyedebben játszottak. Lehetett látni, hogy jól járt lábról lábra a labda, a játékosok pedig élvezték a játékot. Tizenhét nagy lehetőségünk volt, három szép gólt szereztünk. Jó lett volna, ha a második félidőben is betaláltunk, hogy végleg eldöntsük a mérkőzést. De a csapat szenvedéllyel játszott, három-null után emberi, hogy a játékosok – érezvén, hogy uralják a meccset – egy fokozatot visszakapcsoltak. Remélem, hogy így megyünk tovább, illetve bizonyos játékelemeken még tovább javítunk. Védekezésben sokszor nem vagyunk elég agresszívek, elég közel az emberhez, csak kísérjük az ellenfelet, remélem, hogy ezeket még jobban kezeljük a jövőben.

Forrás: fradi.hu


Újpest–MTK 1-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Csalódott vagyok, a mai napon egyáltalán nem azt a fajta gondolkodást, csapatmunkát láttam, mint a Mezőkövesd ellen, sokkal több volt az egyéni próbálkozás, akció, aminek sajnos meg is lett a következménye. Egy-egy után próbáltam türelemre, higgadtabb, koncentráltabb játékra inteni a fiúkat, de nem ez lett belőle, amit az MTK okosan ki is használt.

Tamási Zsolt, MTK: – Először is gratulálok a csapatomnak. Nagyon meleg perceket éltünk át, és szerencse is kellett a győzelemhez. A szervezettségünkkel és odaadásunkkal ezúttal sem volt gond, nagyon örülök, hogy az utolsó percekben megszereztük ezt a rendkívül fontos három pontot.

Forrás: ujpestfc.hu, mtkbudapest.hu


Diósgyőr–Vasas 2-1

Bódog Tamás, DVTK: – Nehéz mérkőzés volt – ez sablon, de most tényleg nehéz volt. Amelyik csapat emberhátrányban tud győzni, annál a hozzáállást biztosan nem érheti kritika. Az első félidőben rá tudtuk erőltetni a játékunkat a Vasasra, ült, amit elterveztünk. Nekik mentünk, a gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, ha bármelyiket gólra váltjuk, akkor egyszerűbb lett volna. A Vasas jó csapat, mindent megtettek, hogy megfordítsák az eredményt. Jöttek, támadtak, kiegyenlítettek. Ezt követően le a kalappal a csapat előtt, mert tíz emberrel is szenzációsan küzdöttek, és olyan mérkőzést tudtunk megnyerni, ami a végén már nem teljesen nekünk állt, ekkor a Vasas már igencsak ránk erőltette az akaratát. Rezgett a léc, de erős a csapat karaktere. Nem adtuk fel a támadási lehetőségeket, emberhátrányban is érkeztünk az ellenfél kapuja elé, és végül Makrai Gábor gyönyörű egyéni akcióból szenzációs gólt rúgott. Ez emberhátrányban parádés teljesítmény, a szív diadala volt, hogy a saját magunk javára tudtuk eldönteni a mérkőzést. Ha döntetlenre végzünk, akkor is azt mondanám, hogy le a kalappal a csapat előtt, mert akkor is megtettek volna mindent az egy pontért. Értékes három lett belőle, reméljük, folytatódik! Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is ilyen sok szurkoló jön ki a mérkőzésre, és nem csak ezt a stadiont töltjük meg, hanem a debrecenit is – mondjuk az már keményebb. Ma is szükségünk volt rájuk, fontos volt a támogatásuk, le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez.

Michael Oenning, Vasas: – Nagyjából az történt ezen a mérkőzésen, mint amire számítottam, a rendkívül intenzív találkozón mindkét csapat fogcsikorgatva harcolt minden méterért. Az első félidőben igen hamar elkerülhető gólt kaptunk, ami után nagy erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy visszatérjünk a meccsbe, ez az egyenlítő góllal sikerült. Minden lehetőségünk megvolt a második találatra is, de a DVTK szerezte meg a győzelmet egy újabb elkerülhető góllal. A Diósgyőr megérdemelten nyert, gratulálok nekik! Átérzem a helyzetüket, nagyjából hasonló helyzetben vannak, mint mi voltunk az előző idényben. Fájó a vereség, de megrázzuk magunkat, és folytatjuk a munkát.

Forrás: dvtk.eu


Honvéd–Gyirmót 1-0

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó percig hittek abban, hogy megnyerik ezt a mérkőzést. Viszont nagyon ideges vagyok, mert ebben az országban nem tisztelik a Budapest Honvédot. A játékvezetésről pedig megígértem, hogy nem fogok beszélni, és én szavatartó ember vagyok. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ez a mérkőzésünk, ez be is igazolódott. A Gyirmót játékosai igazi sportemberek, mert végigküzdötték a meccset.

Urbányi István, Gyirmót: – Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, hiszen mindkét csapat számára nagy volt a tét. A bajnoki cím érthetően óriási motiváció, és mi most fel tudtuk venni a versenyt ezen a téren is a Honvéddal. A mérkőzéseket azonban, a Lanzafamék, a Gerák és a Torghellék döntik el, és nekünk az ilyen egyéniségek terén volt nagy lemaradásunk az egész szezonban. A bajnokság most már nélkülünk zajlik tovább, de sportszerűen fogunk tovább küzdeni és játszani a hátralévő mérkőzésken is.

Forrás: gyirmotfc.hu


Haladás–Paks 2-0

Mészöly Géza, Haladás: – Megdolgozott a csapat a győzelemért. Az egész meccs folyamán jól működött a védekezésünk, a paksiaknak nem is igazán volt helyzetük. Tudtuk, hogy a pontrúgás a mai modern futballban mennyire fontos, s külön öröm, hogy az ebben erős paksiakat pont a saját fegyverükkel vertük meg. Fegyelmezetten futballozott a csapat, nagyon értékes győzelmet szereztünk, mind a tizenegy ember kivette a részét a védekezésből majd az ebből indított támadásokból is. Örömteli, hogy Winkler András személyében ismét egy fiatal debütált, akinek meggyőződésem szerint most nem itt, hanem az U17-es válogatottban lenne a helye. Ami a folytatást illeti, tavaly is büszkék voltunk az erőn felül elért ötödik helyünkre, ezúttal sem állunk meg, annyi pontot szeretnénk gyűjteni, amennyit csak tudunk. Nem a langyos víz a célunk.

Csertői Aurél, Paks: – Sajnos a támadó szekcióban nem volt átütőerő, mellé bármit csinálunk, mindig kapunk gólt, gólokat. Óriási hibákkal játszottunk, és a jól védekező ellenfelünket nem sikerült megbontanunk. Nem voltak egyéni villanások sem. Meg kell fejteni, hogy mi lehet az oka a legutóbbi sikertelenül magvívott meccseinknek, de mindenképp kevés az agresszívitás bennünk. Birtokoltuk a labdát, időnként szép dolgokat is csináltunk, de feleslegesen. A Hali agresszívabb volt, meg is nyerte a meccset. Van még négy mérkőzés, javítanunk kell!

Forrás: haladas.hu, paksifc.hu


Olvasói sztorik