NB I

Rossi: „A Honvédot méltatlanul magára hagyták a magyar futballban”

Az olasz edző szerint mindenki erőn felül teljesít Kispesten.

Öt fordulóval a vége előtt meglepetésre a Bp. Honvéd vezeti az NB I tabelláját, megelőzve a sokkal esélyesebb Videotont, a Vasast és a címvédő Ferencvárost is. A kispesti meglepetéscsapat olasz edzője, Marco Rossi a Ripostnakadott interjúban nincs titkuk, hiszen nem boszorkánykonyhát üzemeltetnek.

‒ A hiányosságainkat szervezettséggel pótoljuk. A profi munkához egy kis extrát is hozzá kell adni szívből. A stábommal volt egy elképzelésünk a modern futballról. Megnyertük a játékosokat, megtanulták, így ma már bárki ülhetne a kispadon, a csapat játszana magától. Most mindent rózsaszínben látunk Kispesten, érezni a felénk áradó szeretetet. Fantasztikusak az idei sikereink, de most a tulajdonostól az edzőkön és a játékosokon át a többiekig, mindenki erőn felül teljesít a klubnál. A realitás egy erős középcsapat lenne. A Honvédot sajnos méltatlanul magára hagyták a magyar futballban, ez a klub több támogatást érdemelne – nyilatkozta Marco Rossi.

‒ Ki lesz a bajnok?
– Feljött a Vasas, de remélem, a Videoton elleni utolsó hazai meccsünkön, a teli Bozsik-stadionban dönthetünk a bajnoki cím sorsáról. Az igazi csoda az lenne, ha addigra már biztos bajnokok lennénk. Nem bánnám, mert egy „döntőn” még szívinfarktust kapnék a pálya szélén…

‒ Nyáron megy vagy marad?
– Még semmi sem dőlt el, zajlanak a beszélgetések. Nem lefutott meccs, sok érv szól a maradás és a távozás mellett is. Természetesen fontos a pénz, de ha csak az motiválna, nem a magyar fociban dolgoznék. Egy pici, szép fejezetet szeretnék írni a Honvéd történelemkönyvében. Ez idén akár bajnoki cím is lehet, de számomra fontos, hogy sikerül-e jövőre is fejlődni, előrelépni.

‒ Tényleg hívja a Fradi?
– Profi edző vagyok, de azt is láthatják rajtam, hogy nem egy szívtelen zsoldos. Ha esetleg váltok, lehetőleg külföldre tartanék. Nem haza, Olaszországba, mert arról már letettem, hogy otthon megfelelő szintről kapjak ajánlatot. Magyarországon a Honvéd-szurkolók valószínűleg árulásnak tekintenék, ha a Fradihoz mennék, de amúgy sem hiszem, hogy érdeklem a Ferencvárost, amelynek ráadásul van is még évekig szerződéssel rendelkező edzője.

Olvasói sztorik