NB I

Lanzafame az utolsó utáni pillanatban nyerte meg a meccset a Honvédnak

Eppeltől két gólt vett el a játékvezető, a Gyirmót pedig elbúcsúzott az első osztálytól.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Budapest Honvéd FC – Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, játékvezető: Szőts

Honvéd: Gróf – Bobál (Balázs, 75.), Kamber, Baráth – Ikenne-King, Nagy, Vasziljevics (Holender, 62.), Zsótér, Koszta (Gazdag, 62.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
Gyirmót: Nagy – Szegi, Bojovics, Radeljics, Bori – Madarász (Csiki, 74.), Simon A. (Máté, 87.), Simon Á., Kiss – Novák (Áchim, 60.), Vass. Vezetőedző: Urbányi István
Gólszerző: Lanzafame (95.)

Papíron országos egyesnek ígérkező mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 29. fordulójában, hiszen a listavezető Honvéd a sereghajtó Gyirmót együttesét fogadta a Bozsik-stadionban. A vendéglátó a mérkőzés előtt 30 ponttal előzte meg a kisalföldi együttest, ám a felek formája némiképp hasonló volt, mindkét csapat legutóbbi három bajnokijából kettőt elveszített.

Az összecsapást némileg meglepő módon a vendégek kezdték jobban, a 12. percben Madarász előzte meg a kapujából kifutó Grófot, ám a középre tett labdáját felszabadították a hazaiak. Három perccel később a Honvéd előtt adódott lehetőség, Lanzafame 18 méterrel elvégzett szabadrúgása azonban csak a sorfalat találta el. Nem sokkal később Vass beadása után Novák fejelt öt méterről a Honvéd kapuja fölé.

A folytatásban Lanzafame volt a legveszélyesebb, előbb egy gyengécske fejessel, majd egy látványos, de nem túl pontos ollózással hívta fel magára a figyelmet.

A 39. percben aztán megzörrent a Gyirmót hálója, Lanzafame beadása után Eppel talppal juttatta a kapuba a labdát, ám a játékvezető annulálta a találatot. Egy perccel később Lanzafamét buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Eppel értékesítette a tizenegyest, ám Szőts újra elvégeztette, másodszor viszont már Eppel hibázott, így 0-0 maradt az állás.

A térfélcsere után folytatta az offenzívát a Honvéd, Nagynak kellett bravúros védést bemutatnia. A 65. percben Zsótér tüzelt 16 méterről, lövése nem sokkal szállt el a kapu fölött.
A hajrában a házigazda akarata érvényesült, a 87. percben egy szöglet után Baráth lőtt közelről, ám Nagy hárítani tudott. A hosszabbítás negyedik percében még egyszer védenie kellett Nagynak.

A 95. percben, amikor már senki sem számított gólra, Lanzafame bólintott öt méterről a Gyirmót kapujába, így kiszenvedte a győzelmet a Honvéd.

Elég sok meccset játszottam és láttam már az életem során, de ez az utolsó tíz perc egészen hihetetlen volt – értékelte a mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője. – Nehéz mérkőzésre számítottam, mert az utóbbi hetekben gólokat rúgott a Gyirmót attól függetlenül, hogy biztosnak tűnt, hogy kiesik. Gyengén kezdett a Honvéd, szürke volt a játéka, az ellenfélnek volt inkább helyzete. Volt egy közeli fejesük, ami ha bemegy, nem szólhatott volna semmit sem a Kispest. Az utolsó tíz percre felerősödött a csapat. Eppel talppal talált a hálóba, a játékvezető és az asszisztens közelebb volt, ezt az ítéletet nem vitatom. A tizenegyest viszont nem tudom miért fújta vissza, az utóbbi öt-tíz évben nem láttam ilyet. Ilyen csak velünk történik meg, nagyon jó szeme lehet a játékvezetőnek, pláne úgy, hogy az NB II-ben fújja a sípot, s csak Karakó betegsége miatt kapta meg ezt a meccset.
A második félidőt sem kezdte jól a Honvéd, ám utólag kiderült, hogy ez a Gyirmót csak egy félidőt tud játszani, ha van sikerélmény, akkor tovább is, de ezúttal nem ez történt. Szétestek, görcsöltek, fetrengtek, húzták az időt. Azt viszont nem értem, hogy miért lettek volna elégedettek az egy ponttal az ő helyzetükben. Nem egy góllal kellett volna győznie a Honvédnak, hanem többel!
Olvasói sztorik