NB I

Kilenc perc alatt elintézte a Fradi a Mezőkövesdet

Szivics csapata átaludta az első félidőt, ekkor el is döntötte a meccset az FTC.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry 3-1 (3-1)
Groupama Aréna, 5875 néző. Játékvezető: Berke B.
FTC: Holczer – Lovrencsics, Nalepa, Leandro, Sternberg (Botka, 65.) – Gera Z., Bognár I. (Csukics, 65.), Dilaver – Varga R., Böde, Moutari (Djuricin, 70.). Vezetőedző: Thomas Doll
Mezőkövesd: Tujvel – Gohér, Hudák, Fótyik, Vági – Bacelic-Grgic (Strestík, 73.), Egerszegi – Molnár G., Tóth B. (Baracskai, 76.), Sós (Hegedűs, 83.) – Diallo. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Böde (20., 29.), Gera (23.), illetve Molnár G. (38.)

Mindkét együttes hétközi kupameccs után vágott neki a szombati fordulónak: a Ferencváros nyolcgólos győzelmet aratott a Budafok ellen, míg a Mezőkövesd 2-0-ra kikapott a Vasasnál.

A zöld-fehér együttes ott folytatta a bajnokságban, ahol a Magyar Kupában abbahagyta, már az első perctől fogva a kezébe vette az irányítást és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Leandro, Moutari, Bognár, majd ismét Moutari lövése veszélyeztette a mezőkövesdi kaput, a vendégek ijedten és nulla ellenállást kifejtve kezdték a találkozót. Benne volt a levegőben, hogy akármelyik pillanatban gólt lőhet a Fradi. A 18. és 19. percben Böde még két helyzetet kihagyott, egy perccel később aztán már nem hibázott a „madocsai Messi”, Varga beadását perdítette a jobb alsóba, 1-0. A kövesdiek számára ekkor az lehetett az egyetlen pozitívum, hogy nem négy volt közte. Három perc múlva Gera is betalált, a rutinos középpályás tizenöt méterről volt eredményes, majd Böde ismét jött, és a 29. percben 3-0-ra változtatta az állást, eldőlt. Gondolhattuk még ezt akkor is, amikor Molnár a 38. percben egy kontrát követően szépített, hiszen a semmiből jött a kövesdi gól, 3-1 – ilyen állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A fordulást követően már sokkal bátrabban és jobban játszott a Mezőkövesd, Molnár sok gondot okozott a védőknek, előbb a 49. percben zörgette meg a hálót – de csak oldalról -, majd Dilavert ültette hintába és lőtt Holczer kezébe nagy erővel. Az 51. percben már a harmadik vendég próbálkozást számolhattuk Sós bombáját követően, láthatóan visszavett a Fradi – Doll ezt szóvá is tette a kispadon. Négy percre rá a zöldek is megvillantak, Varga lövését Tujvel védte, a kipattanóra Bognár startolt rá, de egy picivel tévedett. A túloldalt Bacelic-Grgic alig fejelt mellé az oldalról beívelt szabadrúgás után – többször is nagyon közel állt a következő gólhoz a Mezőkövesd. A második játékrész feléhez érkezve leült a meccs, a 77. percben kaphattuk fel a fejünket újra, ekkor Gera végzett el gyorsan szabadrúgást, Csukics lövése azonban mellé ment. Öt perccel később ismét a szerb hibázott, de ezúttal sokkal nagyobb ziccerben Tujvel járt túl az eszén. A második félidőben már nem láthattunk gólt, megérdemelten verte a Fradi az első negyvenöt percben passzív kövesdieket.

Olvasói sztorik