NB I

Nem lesz felirat a székekből a DVTK-stadionban – jól halad az építkezés

Stadionbejáráson vett részt a Diósgyőri VTK szurkolói honlapja, az amigeleken.hu. A portál a túrán megszólaltatta Silling Balázs építésvezetőt is, aki beszámolt a munkálatok állapotáról.

– Jól állunk a munkálatokkal, az ütemtervnek megfelelően haladunk. Azt azért el kell mondani, hogy a tél nagyon hosszú volt, illetve a december és januári hidegek, a mínusz tíz Celsius-fok alatti hidegek nehezítették a kivitelezést. A vendég oldalon még a bontás befejezése lőtt elkezdtük az alapozási munkálatokat, azért is van az az oldal előrehaladottabb állapotban. Itt már összeállt az előre gyártott szerkezet keretállása, alatta a monolit falak, büfék, illetve a mosdók falainak építése van folyamatban. A héten megindul a vízszintes lelátó járdaelemeinek elhelyezése, a főépületnél még hiányzik néhány pilon, de folyamatosan állítjuk őket is, jelen pillanatban is ez folyik. Ezek gyártása és elhelyezése is folyamatos. Körülbelül két hét múlva elkészülnek a földszinti falak, illetve elkezdjük a földszint feletti födém panelek elhelyezését is. Először az előre gyártott elemek elhelyezésére kerül sor, utána következik a monolit felbetonozása. Az északi oldalon készen van a keretállás alsó fele, ott most fogjuk kezdeni a monolitfalak építését, és szintén a héten megkezdődik itt is a pilonok állítása.

Az érdeklődők mind kérdezhettek, így szurkolói kérdésre az is kiderült, nem lesz feliratozás a székekkel, az ülőalkalmatosságok kialakítása hasonló lesz a Groupama Arénáéhoz.

– Nem lesz felirat a székekből. A tervezők abban gondolkodtak, hogy a mai trendeknek megfelelően – hasonlóképpen, mint a Groupama Arénában – vegyesen szerelt, különböző árnyalatú piros székek lesznek a lelátón a fehérek mellett. Tetszetős, kényelmes és ergonomikus kialakítású, felhajtható ülések lesznek a nézőtéren, melyet a stadiontúrán résztvevő szurkolók ki is próbálhattak.

A teljes beszámoló itt olvasható.

Olvasói sztorik