NB I

MK: Berecz- és Kulcsár-gólokkal előny a Vasasnál

Az angyalföldiek gólt sem kaptak a Mezőkövesdtől, Molnár a hosszabbításban egy méterről lőtt kapufát.

Magyar Kupa, elődöntő (első mérkőzés)

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Solymosi
Vasas: Póser – Burmeister, Vaskó (James, 62.), Risztevszki – Kleisz, Korcsmár, Berecz, Hangya – Gaál (Kulcsár T., a szünetben), Saglik (Vida, 70.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Mezőkövesd: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Fótyik, Dinjar (Vági, 66.) – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Strestík, 72.) – Baracskai, Tóth B., Sós B. (Molnár G., 66.) – Diallo. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerzők: Berecz (45+1. – büntetőből), Kulcsár (49.)

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a szintén élvonalbeli Mezőkövesd együttesét. Az angyalföldieknél előzetesen kezdőbe jelölték aBudapest Honvéd elleni mérkőzés hősét, Nagy Gergelyt, ám húsz perccel a kezdés előtt kiderült: a beteg kapus nem tudja vállalni a játékot, helyét Póser Dániel vette át.

A találkozón az angyalföldiek indították útjára a labdát, a mérkőzés első harmadában többet birtokolták a labdát, mint a kövesdiek, de igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A 38. percben aztán a vasasos drukkerek foghatták a fejüket! Gaál Bálint előbb cselezett, majd jó harminc méterről lövésre szánta el magát, az életerős bomba viszont a felsőlécen csattant. A szünetre végül az Oenning-csapat mehetett előnnyel, a hosszabbításban ugyanis Berecz Zsombor magabiztosan értékesítette a Solymosi játékvezető által megítélt büntetőt, 1-0. A tizenegyest Korcsmár harcolta ki, a védőt a tizenhatoson belül Egerszegi rántotta le büntetőt, illetve sárga lapot érően.

A fordulás után remek akció után növelte tovább előnyét a Vasas. Saglik sarokkal tálalt a csereként beállt Kulcsárhoz, aki kicsit ugyan kisodródott, de éles szögből is bevette a kövesdi kaput, 2-0.

Az első óra végén szépíthetett volna a Mezőkövesd, ám Pauljevics jó tizenhat méterről eleresztett lövését Póser szögletre tudta öklözni. Öt perccel később Diallo előtt adódott kiváló lehetőség a gólszerzésre, de életerős kísérlete Risztevszkiben akadt el. A 70. percben a csereként beállt Molnár lábában volt ott a szépítés, centikkel azonban tévedett… A folytatásban veszélyes kontrákból a Vasas növelhette volna tovább előnyét, de az eredmény már nem változott, a túloldalon Molnár üres kapuval szemben lőtt kapufát. A visszavágóra három hét múlva kerül sor, a fináléért a kövesdieknek két gól kell ledolgozniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik