NB I

Leandro a térképen kereste, merre van Magyarország

A Fradi védője eleinte csak a jól sikerült meccseit mutatta meg a szüleinek.

Az M4 Sport Fradi Tv című műsorában Leandro de Almeida és az őt meglátogató édesapja mesélt a zöld-fehérek játékosának karrierjéről, amiben nagy utat járt be Brazíliától a magyar válogatottságig – írja az m4sport.hu.

Az édesapa, Erazo elismerte, nehezen engedték el az akkor 17 éves fiukat, egy számukra ismeretlen helyre.

– Egyből kerestem a térképen, hova jövök pontosan, milyen idő van errefelé. Mi Brazíliában azt gondoltuk, fázni fogunk. Úgy is jöttem májusban, nagykabátban. Itt meg harminc fok volt – mosolygott a kezdeteken az idővel az állampolgárságot is megszerző, a magyar válogatottban 16-szor szereplő játékos.

Családja nem tudta szemmel követni a teljesítményét, mivel akkoriban még nem működtek a videómegosztók, így mikor a szünetekben hazalátogatott, kazettákon vitte magáról a felvételeket. Így legalább működött, hogy csak a jobb meccseit mutatta meg.

Rövid ideig vissza is tért, az Atlético Paranaensével a Libertadores Kupa fináléjáig jutott, aminek szülei azért is örültek, mert sűrűbben találkozhattak gyermekükkel.

– Titkon bíztunk benne, hogy tovább marad, de láttuk rajta, valójában már Magyarország az otthona – vallotta be édesapja, aki rendkívül büszke fia hazánkban befutott karrierjére. Még az is előfordult, hogy egy brazil rádióműsorba is meghívták Leo válogatottbeli szereplése kapcsán.

Olvasói sztorik