NB I

MK: a Ferencváros átgázolt a Budafokon

A visszavágó formalitásnak tűnik, készülhet a fináléra az FTC. Az első mérkőzésen nyolc gólt számolt a riválisra a Doll-csapat.

Magyar Kupa, elődöntő (első mérkőzés)

Ferencvárosi TC – Budafoki MTE (NB III) 8-0 (5-0)
Groupama Aréna, játékvezető: Karakó
FTC: Holczer – Dilaver, Nalepa, Leandro (Csukics, a szünetben), Sternberg – Gera (Djuricin, a szünetben) – Lovrencsics G., Bognár I., Moutari (Csernik, 60.), Varga R. – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Budafok: Szabó B. – Margitics (Khiesz, a szünetben), Vaszicsku, Grúz (Fekete, a szünetben), Vég – Kovács D., Csizmadia, Veszelinov, Vankó – Ihrig-Farkas (Huszty, 84.), Oláh L. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerzők: Bognár I. (13., 41.), Böde (26., 54.), Varga R. (38.), Moutari (44.), Djuricin (57., 58.)

A Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencváros hazai pályán fogadta a harmadosztályú Bufafoki MTE-t az oda-visszavágós párharc első mérkőzésén. Kleinheisler László ezúttal keretbe sem került, csakúgy, mint Dibusz (mindkét játékos sérüléssel bajlódik), akinek helyét ezúttal is a Gyirmót ellen büntetőt hárító Holczer örökölte meg.

A mérkőzést aktívan kezdte a Ferencváros, az első tíz percben a legnagyobb ziccert Bognár kissé lassú passza után Böde hagyta ki, majd pár perccel később ismét a robosztus támadó került remek helyzetbe, de a budafoki védelem az első percekben állta a sarat. A Fradi-fölény a 13. percben gólban is megmutatkozott, a támadásoknál aktív Bognár István jó húsz méterről szánta el magát lövésre, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki, 1-0. Pár perccel később Nalepa iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé, de a kapu közvetlen előteréből senkitől sem zavartatva fejelt léc fölé.

A második ferencvárosi találat Bognár-Varga-Böde összjáték után született, utóbbi támadó mértani pontosságú centerezés után higgadtan lőtte ki Szabó hálóját, 2-0. A harmadik találatot Sternberg készítette elő, a balhátvéd tökéletesen tálalt Vargához, akinek már csak az üres kapuba kellett találnia, 3-0. A negyedik gól egy begyakorolt szabadrúgás után született: Varga laposan gurított a keresztbe mozgó Bognárhoz, aki nagy erővel lőtte ki a budafoki kaput, 4-0. Az első félidőt öt góllal zárta a Ferencváros: Bognár a 41. percben zseniálisan emelt a tizenhatoson belül kiugró Leandróhoz, aki Mouatarit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, 5-0.

A második félidő elején Nalepa végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, a vendég védelem hibáját kihasználva pedig ügyesen ugrott ki Böde, aki az 54. percben duplánál járt, 6-0. Az 57. és az 58. perc között a csereként beállt Marco Djuricin villant kétszer (7-0, 8-0) , mindkét találatot Varga Roland készítette elő.

A folytatásban újabb találat már nem esett, a Ferencváros nyolcgólos előny birtokában várja a május 17-i budafoki visszavágót, amely formalitásnak tűnik. A Ferencváros megérdemelten nyert ilyen arányban is, Geráék karnyújtásnyira kerültek a kupadöntőtől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik