NB I

Détári: NB III-as színvonalú játékosokkal kellett dolgoznom a Fradinál

Az FTC korábbi edzője nincs jó véleménnyel a jelenlegi NB I-ről.

Hétfőn ünnepelte 54. születésnapját a hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott korábbi labdarúgó, Détári Lajos. Az edzői pályába is belekóstoló legendás játékos a Lokálnak adott interjújában ezúttal is szókimondó énjét villantotta meg és elmondta véleményét a Fradiról, az NB I színvonaláról, valamint a tévés szakértőkről is.

– Afféle távoli szemlélő vagyok – kezdte Détári arra a kérdésre, mennyire érdeklődik a magyar foci iránt. – Mellesleg őszintén megmondom, igazi látnivalót nem vélek felfedezni a mai NB I-ben, meg aztán nincs kedvem ahhoz a macerához, ami a bejutáshoz kell, VIP-jegyért pedig senkinél nem fogok kilincselni. Kispestre azért van belépőm, és a régi szép időkre emlékezve kimegyek megnézni a Honvéd–Vidi meccset. Hátha újra bajnok lesz a Honvéd. Azonban jól elvagyok futball nélkül, bár az összefoglalókat azért megnézem, és néha leülök a tévé elé egy meccs kedvéért. De ilyenkor meg égnek áll a hajam, amikor látom, kik és miket beszélnek. Olyanok, akiket régen még nézőnek sem engedtek volna be a lelátóra, szóval most is beigazolódik a mondás, hogy aki nem ért hozzá, az tanítja. Ráadásul idegesít, hogy már másfél órával a sípszó előtt unalmas fecsegéssel töltik ki a műsoridőt.

– Bizonyos, elég egyértelmű jelekből arra következtetek, hogy olyan nagyon azért nem hiányzom. Annál pedig büszkébb vagyok, hogy klubvezetőket vagy más nagy hatalmú embereket győzködjek – válaszolta az 54 éves szakember azzal kapcsolatban, hogy visszatér-e edzőként, majd a korábbi csapatáról, az FTC-ről alkotott markáns véleményt. – Amikor a Fradinál dirigáltam, szinte NB III-as színvonalú játékosokkal kellett dolgoznom. Most van pénz, van minden az Üllői úton, csak éppen az eredmény hiányzik.

Olvasói sztorik