NB I

Debrecenben játszhat a Diósgyőr a következő szezonban

Nem lesz NB I-es licence a tervezett miskolci ideiglenes otthonnak.

Az Észak-Magyarország információiszerint kedden délelőtt tartja első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága, amelyen döntés születik a beadott licenckérelmek megadásáról vagy elutasításáról (ebben az esetben hiánypótlásra szólítják fel a licenckérelmezőt).

A lap úgy tudja, a Diósgyőri VTK ezúttal is UEFA és NB I-es licencet kért – a Mezőkövesd Zsóry FC szintén ilyen kérelmet adott be –, és az is kiderült: a miskolci klub Debrecent jelölte meg hazai pályának a következő szezonra azok után, hogy a mezőkövesdi stadion használatáról egyelőre nem sikerült megegyezniük a dél-borsodiakkal – egyben az is eldőlt, hogy nem az MVSC-pálya lesz a klub ideiglenes otthona, amely a felújítás után sem lesz alkalmas NB I-es meccsek rendezésére.

Az új, 14 798 fő befogadására alkalmas DVTK-stadion átadását 2018 februárra-márciusra tervezik – teszi hozzá a lap.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.