NB I

A Honvédot is legyűrte, és újra versenyben a bajnoki címért a Vasas

A kispestiek Lanzafame révén büntetőt hibáztak, és Nagy Gergely bravúrjai is kellettek az angyalföldiek 1-0-s győzelméhez.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Vasas FC – Bp. Honvéd 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Erdős
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Korcsmár – Murka (Kulcsár, 93.), Kleisz, Vida, Berecz, Hangya – Saglik (Ferenczi, 87.), Gaál (Király, 86.). Vezetőedző: MIchael Oenning
Honvéd: Gróf – Lovric (Bobál, 72.), Kamber, Baráth – King, Hidi, Gazdag (Koszta, 68.), Zsótér, Holender (Balázs Zs., 74.) – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Burmeister (41.)

Az OTP Bank Liga dobogós csapatainak összecsapásán a Szusza Ferenc Stadionban fogadta az éllovas Budapest Honvéd együttesét a harmadik helyezett Vasas. A találkozó első tíz percében csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd a 14. percben Zsótér a középpályáról lépett ki az angyalföldi védők között, ám 18 méteres lövése elkerülte a kaput. Három perccel később a túloldalon Vida távoli próbálkozásánál Grófnak kellett vetődve védenie. Folyamatosan kezdett felélénkülni a rangadó, a 20. percben Eppel a bal oldalról indulva tört be a tizenhatoson belülre, az öt és feles sarkáról középre tálalt, ám passza nem talált társat.

Fél óra elteltével gyönyörű támadást vitt végig a Vasas: Gaál sarokkal hozta játékba a bal oldalon felfutó Hangyát, aki élesen középre adott, Berecz 15 méteres kapáslövését Grófnak kellett hárítania. A 39. percben Lanzafame fejét találta meg egy jobboldali beadás, ám az olasz támadó közelről éppen a Vasas hálóőrének kezébe bólintott. A 42. percben a „hazaiak” szereztek vezetést: egy pontrúgás utáni magas keresztlabda üresen találta a hosszú oldalon Saglikot, aki a kapujából borzasztóan kimozduló Gróf felett középre adott, ahol Burmeister két méterről senkitől sem zavartatva juttatta a hálóba a játékszert (1-0).

A második félidő első negyedórája nem hozott túlságosan szép játékot, szabálytalanságok gátolták a folyamatos futballt, így egyik csapat sem jutott el helyzetig. Egészen a 62. percig, amikor Lanzafame kapott remek indítást, mellyel betört a 16-oson belülre, ahol Korcsmár szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt a sértett azonban Nagy Gergelybe belsőzte, így maradt az 1-0.

A 71. percben ismét a kispestiek veszélyeztettek, King kapott remek labdát a bal oldalon, szinte már alapvonalról cselezett visszafele, a hosszú alsóba tartó lövését bravúrral tolta szögletre az angyalföldiek hálóőre. A Honvéd nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de a Vasas játékosai hősiesen állták a sarat, és közben próbálták veszélyes támadásokkal növelni előnyüket, de az utolsó negyedórában igazán egyik kapu sem forgott veszélyben. Egészen a 93. percig, amikor is Koszta közeli lövésénél ismét hatalmasat védett a Vasas kapusa, Nagy Gergely, akinek parádés hárításai is kellettek az angyalföldi győzelemhez. A Vasas így három pontra közelítette meg az első és második helyen álló Honvédot és Videotont.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi játékosa és vezetőedzője értékelte:

– A meccs elején kicsit bealudt a Honvéd, és a Vasas került fölénybe. A folytatásban a kispestieknek is volt lehetősége a gólszerzésre, ám végül a Vasasnak sikerült betalálnia az első félidő végén. A második játékrészben már élénkebb volt a Kispest, melynek jobb volt a támadójátéka, küzdött az egyenlítésért. A Vasas picit visszavett, vagy elfáradt, de a második félidőben jóval többet kezdeményezett a Honvéd. Lanzafame sajnos nem rúgta jól a büntetőt, de azt is mondhatjuk, hogy Nagy Gergely jó érzékkel védett. A hajrában is veszélyesebb volt a kapura a Honvéd, de az utolsó pillanatokban a Vasas kapusa szinte kivédte a kispestiek szemét. Az első félidőben támadóbb volt a Vasas, amíg a Honvéd picit aludt, de a második játékrészben aktívabb volt a listavezető, és az 1-1-es végeredmény reálisabb lett volna.

Olvasói sztorik