NB I

Könnyű győzelmet aratott az Újpest Kövesden

Kevés fantázia volt a mezőkövesdiek támadójátékában, két góllal nyertek a lilák.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 1-3 (0-2)
Mezőkövesd, 1507 néző. Játékvezető: Kassai
Mezőkövesd: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Szeles (Bacelic-Grgic, a szünetben), Vági (Farkas, 63.) – Egerszegi, Gohér – Molnár G., Tóth B. (Diallo, a szünetben), Sós – Strestík. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Újpest: Banai – Szűcs, Kecskés, Heris, Mohl – Windecker, Cseke – Balogh, Bardi, Andrics (Szankovics, 80.) – Balázs B. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Bacelic-Grgic (90.), illetve Andrics (32.), Bardi (34.), Balázs B. (72.)
Kiállítva: Pauljevics (85.)

Önbizalommal vághatott neki az Újpest elleni meccsnek a Mezőkövesd, hiszen az előző fordulóban a bajnokesélyes Videoton – ideiglenes – otthonában szerzett egy pontot.

A meccset viszont az Újpest kezdte aktívabban, szögletet és szabadrúgást is lőhettek a vendégek az elején, Balogh lövésénél pedig már Tujvelnek is közbe kellett avatkoznia a hatodik percben. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, fölényük pedig a 32. percben góllá érett: Andrics bal oldali beadásába középen senki nem ért bele, így a labda érintés nélkül csavarodott a bal alsóba, (0-1). Két percre rá Bardi is betalált, az Újpest gólvágója kicselezte védőjét, majd húszról a jobb alsóba lőtt (0-2). A Kövesd támadásban gyenge produkciót nyújtott, így kétgólos hátrányban vonulhatott szünetre.

Kettős cserével próbálta felpörgetni a csapatát Szivics a szünetben, és magasabb hőfokra is kapcsolt a Mezőkövesd. Sós kínálta meg Banait lövéssel, majd Diallo került óriási ziccerbe, de lesen tartózkodott – mindenesetre jelezte a hazai csapat, hogy nem adja fel. A kövesdi próbálkozások azonban nem eredményeztek gólt, a 72. percben pedig végképp szertefoszlatta a borsodiak pontszerzési reményeit az Újpest. Balázs Benjámint nem támadták meg a védők a bal szélen, a támadó pedig lövésre szánta el magát a tizenhatosról, a labda rosszul pattant Tujvel előtt, aki így mellé nyúlt, ezzel lett (0-3). A negyedik is majdnem meglett a vendégeknek öt perccel később, Balázs ziccerét azonban fogta Tujvel. A 85. percben Pauljevics egyből pirosat kapott, miután lekönyökölte Szűcsöt, majd Bacelic-Grgic még szépített (1-3) a lefújás előtt, ám az Újpest összességében könnyedén húzta be a három pontot a gyenge támadójátékot mutató Kövesd otthonában.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, korábbi szövetségi kapitány értékelte:

– A magyar átlagnál egy kicsivel jobb mérkőzést láttam, ez köszönhető az Újpestnek. Az első félidőben mindkét csapat négy-kettő-három-egyes szerkezetben játszott, de már az első percekben átvette az irányítást az Újpest. Végig magabiztosan játszott, teljesen megérdemelten vezetett kettő-nullra. A Mezőkövesd kicsit tompán játszott, egy kiesés közelébe kerülő csapattól ennél többet vártam volna, sajnos ez nem így lett. Az Újpest ellenben nagyon jól játszott, élt ezzel a lehetőséggel. Ami érdekesség volt, hogy Balázs Benjámin csatárt játszott, Szűcs Kristóf pedig jobb bekket, aki nagyszerűen futballozott. A második félidőben Szivics-mester kettős cserét alkalmazott, de ez sem rázta fel túlzottan a csapatot. Összességében ugyanabban a szerkezetben egy tizenöt-húsz percig csipkedték magukat a hazaiak, ha ott esetleg gólt rúgnak, meg tudták volna szorítani az Újpestet, azt követően viszont a vendégek ismét átvették az irányítást. A második félidőben Bardi felhúzódott csatárnak, négy-négy-kettőben játszott az Újpest – kombinatív, gyors játékot mutattak be, több gólt is lőhettek volna még. Szépségtapasz a hazaiaknak, hogy egy lecsorgó labdából tudtak szépíteni. Az Újpest megérdemelten nyert – a pontrúgásai rendre veszélyesek voltak, ellentétben a Mezőkövesddel, amelynél valami ma nem stimmelt. Az ezerötszáz szurkoló nagyszerű hangulatot teremtett, kimondottan sportszerű buzdítás folyt végig.

Olvasói sztorik