NB I

A szülinapos Gera klasszikus mesterhármasával újra nyert a Fradi

A Gyirmót kapufát lőtt és tizenegyest hibázott a hajrában, majdnem leadta kétgólos előnyét az FTC.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Gyirmót FC Győr – Ferencvárosi TC 2-3 (1-2)
Győr, Alcufer Stadion. Játékvezető: Vad II.
Gyirmót: Nagy S. – Bojovics, Radeljic, Kolcák (Vass, 67.), Tamás K. – Simon Á. – Szegi, Simon A., Kiss M. – Csiki (Madarász, 67.), Novák (Máté J., 76.) .Megbízott edző: Györök Tamás
FTC: Holczer – Lovrencsics, Hüsing, Leandro, Sternberg – Csukics – Moutari (Djuricin, 83.), Kleinheisler (Botka, 94.), Gera Z., Varga R. (Dilaver, 82.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Novák (21.), Tamás K. (77.), illetve Gera (36., 38., 60. – a harmadikat tizenegyesből)

A borzasztó gyenge formában lévő Ferencváros a sereghajtó Gyirmót FC Győr otthonában igyekezett feledtetni az elmúlt hetek rossz eredményeit.

Varga szabadrúgása jelentette az első veszélyt a gyirmóti kapura a 9. percben, de Nagy ezt a próbálkozást még védte. A 21. percben nagy meglepetésre vezetést szerzett a hazai együttes: Tamás Krisztián óriási bombát eresztett meg huszonötről, lövése a lécen csattant, a kipattanóra azonban érkezett Novák és közelről a hálóba fejelt (1-0). A gól után átvette az irányítást a Fradi, növelte a tempót, és még a szünet előtt fordított is. A mai napon a 38. születésnapját ünneplő Gera Zoltán előbb a 36. percben Kleinheisler beadását fejelte a kapu jobb oldalába (1-1), majd két perccel később Varga szabadrúgását is fejjel értékesítette (1-2). Az egyperces hosszabbításban Csiki is betalált hazai oldalról, de les miatt nem adták meg a találatot.

Az óriási szélben aktívan kezdte a Gyirmót a második játékrészt, Holczernek kellett résen lennie Simon lövésénél. A 60. percben aztán eldöntötte a meccset a Fradi – gondolhatták ekkor sokan –, Varga Rolanddal szemben szabálytalankodtak a gyirmótiak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Gera értékesítette, klasszikus mesterhármas (1-3). Ezután leült a meccs, már-már úgy tűnt, csendben véget ér a találkozó, ám a 77. percben Tamás ismét nagy bombát küldött Holczer kapujára, ami a bal sarokban kötött ki (2-3). Vérszemet kapott a sereghajtó, egy percre rá Madarász találta el a kapufát szabadrúgásból, majdnem ott volt az egyenlítés. A hosszabbításban még ennél is közelebb került a gólhoz a Gyirmót, Simon azonban nagyon gyengén lőtte a tizenegyest, így Holczer hárítani tudott. A Fradi kiszenvedte a végét, de nagy nehezen behúzta a három pontot.

Olvasói sztorik