NB I

Hatgólos meccsen verte a DVSC a Haladást

Leonel Pontes együttese hazai pályán nyújtott remek játékkal 4-2-re nyert a szombathelyiek ellen.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Debreceni VSC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-2 (3-1)
Debrecen, 2039 néző. Játékvezető: Berke

DVSC: Danilovics – Osváth, Szatmári (Mészáros, 64.), Brkovics, Ferenczi – Jovanovics, Filip, Tőzsér, Holman (Szuk, 76.) – Handzic, Könyves. Vezetőedző: Leonel Pontes
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, Kiss B. (Kovács L., a szünetben), Jancsó (Tóth M., 74.) – Mészáros, Williams (Halmosi, 66.), Rácz. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Handzic (15.), Holman (25., 33.), Könyves (61.), illetve Williams (24.), Tóth M. (87.)

Nagyon bekezdett a találkozó elején a Debrecen, Handzic rögtön az első percben helyzetbe került, de előbb Király volt résen, majd nem sokkal később 10 méterről mellé tüzelt. Az első percekben egyértelműen a hazaiak uralták és dominálták a meccset, a szombathelyieknek állniuk kellett a rohamokat, és csak elvétve tudták megtartani a labdát. A 15. percben aztán góllá érett a debreceniek fölénye: rövid passzos szép összjáték után a hazaiak teljesen mattolták a Hali védelmét, Handzicnak szinte csak az üres kapuba kellett passzolnia 10 méterről. (1-0)

Két perccel később növelhette volna előnyét a DVSC, ám Szatmári szöglet utáni fejesét Király bravúrral fölé tolta. Szépen-lassan kijött a szorításból a vendégcsapat, de minden bizonnyal az egész stadiont meglepte, hogy a 22. percben rögtön az egyenlítés is összejött: egy kipattanó labda Jovanovicsról David Williams elé került, az ausztrál csatár nem sokat teketóriázott, 20 méterről kapásból a hosszú alsóba bombázott. (1-1)

Sokáig azonban nem örülhettek a szombathelyiek, ugyanis két perccel az egyenlítés után Iszlai veszített labdát a saját térfelén, majd Filip a bal oldalon felfutó Holman Dávidhoz passzolt, aki 12 méterről a rövid sarokba passzolt (2-1). Bő félóra játék után növelte előnyét a Debrecen: Holman 20 méteres sistergős bombája a levegőben kacsázva Király kezei között a felsőléc segítségével a kapuban kötött ki (3-1).

A második félidő elején többet birtokolta a labdát a Haladás, ami nem volt meglepő a kétgólos hátrány tudatában. A hazaiaknak már nem volt sürgős, visszaálltak arra várva, hogy hibázzanak a szombathelyi játékosok. Az 55. percben Rácz vezette keresztbe a labdát bal oldalról betörve tizenhatos előterében, majd lövésre vállalkozott, de Danilovics vetődve fogta a labdát. A 61. percben aztán szinte semmiből a negyedik találatát is meglőtte a DVSC: Danilovics kirúgását Bosnjak röviden csúsztatta haza, a labdára Könyves csapott le, aki a kimozduló Király mellett a hosszúba lőtt (4-1).

A DVSC nem elégedett meg a háromgólos vezetéssel, a 68. percben Könyves cselezte magát nagy helyzetbe, de 15 méterről kapu mellé lőtt. Öt perccel később a Hali is életjelet adott: Mészáros 18 méterről elvégzett szabadrúgása nem sokkal ment fölé. A 84. minutumban ismét Mészáros veszélyeztetett, de éles szögből leadott próbálkozását hárította Danilovics. A hajrában aztán a csereként beálló Tóth Máté szépített a Haladásból: a fiatal középpályás Halmosi bal oldali beadását egy átvétel után 15 méterről félmagasan a hosszúba bombázta (4-2).

Olvasói sztorik