NB I

Novák két csapatért is harcba száll a Fradi ellen

A támadónak jelenleg a Gyirmót az első, de a Fradi elleni pontrablással az anyaegyesületének is kedvezne.

Az utolsó öt fordulót tekintve az NB I legrosszabb formában lévő együtteseként látogat a Ferencváros a sereghajtó Gyirmót FC Győrhöz a 28. körben. A hazaiak hátránya jelenleg 11 pont a bennmaradást érő tizedik helyhez képest, ezért mindenképpen szükségük lenne a bravúrra a zöld-fehérek ellen. Tudja ezt a gyirmótiak támadója, Novák Csanád is, aki az előző fordulóban bevette az Újpest kapuját.

– A Ferencváros a rossz formája ellenére sem nevezhető gyenge csapatnak, éppen ezért természetesen nagyon nehéz meccsre számítok ellenük – kezdte a Rangadó.hu-nak a 22 éves játékos. – Négy meccs óta nyeretlenek, ezért biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel fognak harcolni a győzelemért. Minden posztra jut két jó játékos a keretükben, így ha változna is a felállásuk az előző találkozókhoz képest, a most bekerülőket is fűtené a bizonyítási vágy – folytatta Novák, majd a gyirmóti játékosok hangulatáról is helyzetjelentést adott.

– Nem a legjobb a hangulat az öltözőben, de profi játékosok vagyunk, mindenki tiszta fejjel jön edzésre és tiszta fejjel megy ki a pályára. Óriási dolog lenne, ha bennmaradnánk az első osztályban. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, már csak azért is, hogy ha mégsem sikerülne, mindenki tükörbe tudjon nézni, ez a legfontosabb. Nyilván hétről-hétre rápillantunk a tabellára, és megfordul a fejünkben a kiesés gondolata. Jelenleg azonban nem azon kattog az agyam, hogy szinte lehetetlen helyzetbe kerülünk, ha kikapunk a Fraditól, hiszen akkor „bevonzanám” a rosszat.

Novák Csanád jelenleg a Vasas kölcsönjátékosaként szerepel Gyirmóton, és külön pikantériája a találkozónak az ő szempontjából, hogy az angyalföldiek számára is fontos lenne a dobogóért folytatott harcban, hogy a Ferencváros ne nyerjen szombaton.

– Beszélgettünk már a Vasasban játszó egyik barátommal a hétvégi meccsünkről. Említette, hogy jó lenne, ha nyernénk, hiszen amennyiben az angyalföldiek nem kapnak ki, tovább nőne a különbség a két csapat között. Örülök a Vasas sikereinek, most azonban a Gyirmót az első számomra, de kis túlzással mondhatjuk, hogy két csapatért is fogok küzdeni a Fradi ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik