NB I

„Nincs szakmai koncepció, nincs kialakult játékrendszer” – mondja a Fradi-legenda

Szokolai László szerint Thomas Dollnak is komoly szerepe van a nagymértékű visszaesésben.

A SportPlusz című hetilap legfrissebb számában a Ferencváros egykori legendás játékosai közül Bálint László, Fenyvesi Máté, Géczi István, Martos Győző, Mucha József és Szokolai László nyilatkozott a bajnoki címvédő csapat gyenge szerepléséről.

Bálint László kifejtette, az idei szezon egyértelműen csalódás, senki nem ezt a teljesítményt várta. Hozzátette, enyhén szólva furcsa, ahogy Thomas Doll a játékosok képességeit vonja kétségbe, hiszen vélhetően az ő javaslatára érkeztek a klubhoz, és ő küldött el jó néhány labdarúgót a tavalyi keretből.

Fenyvesi leginkább a rengeteg légióssal nincs kibékülve, a mérkőzéseket látva az az érzése, mintha komoly kommunikációs probléma lenne közöttük. Az FTC-re mindig a domináns támadójáték volt jellemző, ez ebben az idényben abszolút megszűnt. „Néha még az ellenfél kapujától húsz méterre is inkább a biztonságra törekednek a játékosok, és hátrafelé passzolnak.”

Martos szerint a német szakvezető rosszul mérte fel egyesek képességeit, hiba volt lemondani Roland Lamahról és Cristian Ramírezről, „de a vezetőedző a magyar játékosokat sem becsülte meg, elég Pintér Ádám nevét említeni”.

Mucha úgy fogalmazott, a rengeteg pénzért összevásárolt játékosállomány a 12 csapatos NB I-ben sokkal többre hivatott annál, minthogy csak a negyedik-ötödik helyen álljon. Nincs arányban a befektetett összeg a produktummal. Rávilágított, hogy nem tudni, melyik futballista melyik poszton és mit is játszik tulajdonképpen. „A válogatott Botka Endre helyén gyakran az a Lovrencsics Gergő játszik, aki az Európa-bajnokságon, a válogatottban támadóként szerepelt. Az utóbbi évek legnagyobb tehetségének kikiáltott Radó András amióta a Ferencvárosba került, láthatóan visszafejlődött. Azzal tehát, hogy Doll a játékosokat ide-oda rakosgatja, a csapategység is láthatóan megbomlott.”

Szokolai szerint teljesen igaza van Thomas Dollnak, hiszen valóban a játékosok képességbeli problémái miatt szerepel ilyen gyengén a csapat. Csupán az a probléma, hogy a labdarúgók zöme kifejezetten az ő kérésére került a Ferencvároshoz. A másik fő gond szerinte is az,, hogy a játékosokat nem a posztjukon szerepelteti. „A tavalyi bajnoki cím csodálatos volt, köszönjük Thomas Dollnak, de a nagymértékű visszaesésben nem csak a játékosoknak, neki is komoly szerepe van! Hiszen nincs semmiféle szakmai koncepció, nincs egy kialakult játékrendszer” – szögezte le.

Olvasói sztorik