NB I

A Vasas támadója bízik a gyors visszatérésben

Ádám Martin nagyon sajnálja, hogy izomhúzódás miatt lemaradt a Fradi elleni győztes bajnokiról, de a hétvégi csúcsrangadóról még nem mondott le.

Az élvonal 26. játéknapján, múlt héten az Újpest elleni hétközi bajnoki mérkőzésen kényszerű cserét hajtott végre Michael Oenning. Az 54. percben a Vasas gólerős támadója, Ádám Martin egy labdaszerzés után a combjához kapott, majd az öltözőbe vonult. A Ferencváros elleni hétvégi, győztes bajnokin keretben sem volt a 22 éves csatár, akit a hogylétéről kérdezte a Rangadó.hu.

– A lila-fehérek elleni bajnokin Nagy Gergely kapustársam hosszan rúgta ki a labdát, nagy szél volt, sprinteltem a labda után, és sikerült elérnem a játékszert a másik kapu alapvonalánál – emlékszik vissza Ádám. Már az utolsó tíz méteren éreztem, hogy nincs minden rendben a lábamnál, valami mintha erősen belenyilalt volna a hajlítómba. A labdát ugyan még elértem, vissza is passzoltam csapattársamhoz, de éreztem, hogy nem tudom folytatni a játékot, ezért cserét kértem, és az öltözőbe vonultam, ahol azonnal kezelésbe vettek. Másnap alapos kivizsgálás várt rám Lejkó doktor úrnál, az ultrahangos vizsgálat után a szakemberek megállapították, hogy a szalagom húzódott meg. A pontos diagnózis szerint izomhúzódást szenvedtem, körülötte lett egy kis bevérzés is, szerencsére szakadást nem történt.

– Az előzetes várakozások szerint mikor térhet vissza a pályára?
– Az első vizsgálatok után azt mondták az orvosok, hogy jó másfél-két hét pihenő vár rám, meglátjuk, mikor térhetek vissza ténylegesen a pályára. Múlt hétre teljes pihenőt írtak elő, illetve természetesen kezelésekre jártam vissza. Kedd óta már szobabiciklizhetek, szerencsére semmilyen fájdalmat nem éreztem, ezért bizakodó vagyok, minden előírást pontosan betartok. Természetesen szeretnék már hétvégén pályára lépni, de erről még korai beszélni, meglátjuk, milyen ütemben halad a gyógyulásom.

– A sérülését megelőzően egyre jobb formát mutatott újra a Vasas színeiben, sikerült a gólszerzők közé is feliratkoznia. Mentálisan megviselte a húzódás miatti kényszerpihenő?
– Azért bánt igazán a sérülés, mert ahogy a csapat, úgy én is valóban egyre jobb formába lendültem. Sajnálom, hogy a Fradi elleni bajnokiról lecsúsztam, illetve a listavezető Honvéd elleni játékom is erősen kérdéses még – pedig mindkét rangadót nagyon izgatottan vártam már. A hét második felében kiderül, a kispestiek ellen tudom-e segíteni a csapatot, nem mondtam még le teljesen a hétvégi visszatéréséről.

– A Ferencváros elleni bajnokin (1-2) helyszínen szurkolt csapattársainak. Milyen volt kívülről izgulni a Vasas sikeréért?
– A Fradi elleni bajnokit meglátásom szerint nagyszerű játékkal pipálták ki a srácok, örültem, hogy ha a pályán nem is, de a lelátóról szoríthattam nekik. Az első félidő kicsit gyengébbre sikerült, ráadásul a zöld-fehérek szerezték meg vezetést. A szünet után meglátásom szerint nem volt kérdés, hogy a második negyvenöt percben melyik a jobb csapat. Berecz Zsombor és Mahir Saglik góljaival fordítani tudtunk, a hajrában szerintem még nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, persze a legfontosabb a három pont megszerzése.

– Hátradőlni aligha lehet, hiszen szombaton újabb rangadó vár önökre, az éllovas Budapest Honvédot látják vendégül…
– A Fradi elleni győzelem nagy lökést adott a csapatnak a folytatáshoz, persze a listavezető elleni bajnoki előtt senkit sem kell motiválni. Ha nyerünk, ismét nagyon közel kerülhetünk a Budapest Honvédhoz, és újra bejelentkezhetnénk a bajnoki címért – bár erről meglátásom szerint még korai beszélni, hiszen sok mérkőzés vár még ránk. A hétvégi természetesen különösen fontos összecsapás lesz, de biztos vagyok abban, hogy minden Vasas-játékos nagyon odateszi majd magát.

– A kupában már az elődöntő párharcai következnek, csak a végső győzelem lebeg a szemük előtt?
– Nem lehet más célunk, mint bejutni a Magyar Kupa döntőjébe, jövő szerdán a Mezőkövesdet fogadjuk, de egyelőre csak a Kispest elleni bajnokira koncentrálunk.

Olvasói sztorik