NB I

A szép gólok mérkőzésén ikszelt az Újpest és a Gyirmót

Mindkét csapat vezetett a 90 perc során, végül egy pontot szereztek.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC–Gyirmót FC Győr 2-2 (1-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1673 néző. Játékvezető: Pintér Csaba
Újpest FC: Banai – Balázs (Szűcs, 42.), Kálnoki-Kis, Kecskés, Mohl – Diarra, Cseke (Pávkovics, 72.), Windecker, Balogh B. – Bardhi (Andrics, 82.), Heris. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gyirmót FC Győr: Nagy S. – Achim, Bojovics, Radeljics, Kolcák – Szegi, Simon Á., Madarász (Veres Sz., 72.), Kiss M. – Novák (Máté, 91.), Csiki (Farkas Z., 86.). Vezetőedző: Urbányi István
Gólszerzők: Diarra (25.), Bardhi (58.), illetve Bojovics (35.), Novák (56.)

A szinte már biztosan kieső Gyirmót FC volt az Újpest ellenfele az NB I 27. fordulójában. A vendégek honlapjának beszámolója szerint tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó, amelyben a kapuk nem forogtak veszélyben. Két hazai szöglet és egy bal oldali Kolcák-beadás volt említésre méltó esemény az első 10 percben.

Aztán megindultak a gólok: a 25. percben vezetést szerzett a hazai csapat. Egy bal oldali szöglet után Diarrának gurították vissza a labdát, aki egy csellel lövőhelyzetbe hozta saját magát, majd a tizenhatos oldalvonaláról óriási gólt rúgott a hosszú sarokba. A labda a felső lécről vágódott a hálóba (1-0).

A 35. percben egyenlített a Gyirmót: Kiss Máté bal oldali szögeltét középen mindenki elvétette, így a labda a hosszú oldalon érkező Bojovics elé került, aki egyből a rövid felső sarokba emelt (1-1). Ez volt a félidei eredmény is.

A második játékrész közepén gyors gólváltás következett. Előbb az 56. percben Szegi indította jó ütemben a jobb szélen Novákot, a támadó lefutotta a védőjét, be tudta vezetni a labdát a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a hosszú sarokba gurított, vezettek a vendégek (1-2).

Na nem sokáig: az 58. percben egy bal oldali beadás után a labda átkerült a hosszú oldalon érkező Balogh elé, akinek a lövésébe csak beleütni tudott Nagy Sándor. A labda így a középen érkező Bardhi elé hullott, aki két lépésről a kapuba fejelt (2-2). Ezzel kialakult a végeredmény, mert helyzetek még voltak, de gólok már nem születtek.

Olvasói sztorik