NB I

A Diósgyőr sem bírt a Haladással

A kiesés ellen harcoló miskolciakat is magabiztosan győzték le a szombathelyiek.

OTP Bank Liga, 27. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Sopron, 1744 néző. Játékvezető: Vad II.
Haladás: Király – Polgár (Schimmer, 73.), Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics – Kiss B., Iszlai, Jancsó (Williams, 63.) – Rácz, Mészáros (Halmosi, 88.). Vezetőedző: Mészöly Géza
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Lipták, Mevoungou (Busai, 59.), Karan, Tamás M. – Vela, Nono, Ugrai (Fülöp I., 71), Makrai (Szarka, 40.) – Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Jancsó (27.), Williams (80.)
Kiállítva: Nono (90.)

A sérült Rados, Mahalek, Jagodinskis trió nélkül vágott neki a Haladás elleni, soproni mérkőzésnek a kiesés ellen harcoló Diósgyőr. A hazaiaknál Kovács Lóránt a bemelegítésnél sérült meg, helyét Kiss Bence vette át, míg a letiltását töltő, de szintén kisebb sérüléssel bajlódó Halmosi Péter a kispadon kezdett.

Mészáros előtt adódott az első komolyabb lehetőség, de a balról beívelt labdát nem tudta már helyezni, Antal pedig jó helyen állt, így fogta a viszonylag közelről leadott lövést. A Haladás volt aktívabb az első percekben, de az egykori szombathelyi játékos, Ugrai egy lövéssel jelezte, a DVTK is a pályán van. Iszlai is tesztelte a vendégek kapusát – újabb lövést hárított Antal Botond. A Hali-fölény a 27. percben érett góllá: Jancsó András közvetlen közelről vette be a vendégek kapuját (0-1).

A folytatásban a DVTK is próbálkozott, de nemigen jutott el Király kapujáig – a félidő zárásaként Ugrai lőtt egy sorfalról lepattanó labdát a rutinos kapus ölébe.

A második játékrész legelején Vela fejese kerülte el nem sokkal a Haladás kapuját, Mészáros viszont nagy helyzetben eltalálta volna a ketrecet, csak éppen Antal óriási bravúrral megmentette a vendégeket az újabb góltól. Ismét Ugrai dolgoztatta meg Királyt, a Haladás kapusa leért a bal alsóba tartó lövésre.

A mérkőzés a nyolcvanadik percben dőlt el: David Williams Rácz passzából emelte át a labdát Antal fölött (2-0). A végén még egy tizenegyest kértek számon a vendégek a játékvezetőn: Vad II felülbírálta alapvonali segítőjét, így nem adta meg a büntetőt. Nem sokkal később Nono ütötte meg Williamst, a kisebb csetepaté végén a játékvezető a diósgyőri játékosnak mutatott fel piros lapot. A Haladás újabb fontos három pontot gyűjtött, míg a Diósgyőr továbbra is kiesőhelyen áll.

Olvasói sztorik