NB I

Értékelhetetlen diósgyőri félóra, Szivics beszólt az újságíróknak

Edzői nyilatkozatok az NB I 27. fordulójából.

Újpest–Gyirmót 2-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, az első gólunkat követően is uraltuk a meccset, a kezünkben lehetett volna a győzelem, de ehelyett a vendégek kiegyenlítettek. A második játékrészben is nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de tudtuk, hogy a kontráik veszélyesek lehetnek, és ebből is szerezték meg a vezetést. Szerencsére hamar sikerült válaszolnunk a találatukra, így lett volna időnk a harmadik gólunk megszerzésre, amire sajnos már nem futotta az erőnkből.

Forrás: ujpestfc.hu


Videoton–Mezőkövesd 1-1

Henning Berg, Videoton: – Ez egy olyan meccs volt, amelyet meg kellett volna nyernünk. Gólra kellett volna váltanunk a lehetőségeket. Arra számítottunk, hogy több helyzetünk lesz, mint a Kövesdnek, ez így is lett, de a győzelem nem sikerült. Csalódás a mai eredmény. A győzelemhez több kell annál, mint amit ma mutattunk. Sok pontrúgásunk volt az ellenfél térfelén, de ezekből nem voltunk eredményesek, ezzel elégedetlen vagyok. Vagy a beadás nem volt pontos, vagy a befejezés. Az első félidőben a jobb oldali támadójáték sem úgy működött, ahogyan kellett volna, a másodikban ez javult. Asmir Suljic jól játszott, meg tudta verni egy az egyben az ellenfelét. Marko Scsepovicson talán érződött, hogy a héten mindhárom meccset végigjátszotta, normál esetben úgy érzem, belőtte volna az egyik helyzetét. De ő is keményen dolgozott, mindent megtett, amit tudott. Csapatként kellett volna még több nagy helyzetet kialakítani. Danko ma nem játszhatott eltiltás miatt, természetesen a csapat egyik fontos tagjáról van szó, hiszen eddig szinte minden találkozón szerepet kapott, amióta itt van. Talán ma különbséget tehetett volna a két csapat között a pályán, de ez mind feltételes mód, nem számíthattunk rá. Úgy gondolom, hogy nélküle is meg kellett volna nyernünk a mai találkozót.

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – Azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk. Kulcsmomentum volt a mai találkozón, hogy sikerült hamar kiegyenlítenünk a bekapott gól után. Szervezettek voltunk, vártunk a kontrákra, úgy gondolom, hogy ezekben jók voltunk. A meccs végén nekünk volt egy nagyobb ziccerünk, Strestík esetére gondolok, de kicsit a háta mögé jött a labda, na és persze kíváncsi vagyok majd arra is, hogy az utolsó pillanatban mi történt a tizenhatoson belül. Biztosan nagy lökést ad a csapatnak, hogy sikerült pontot szereznünk a Vidi otthonában. A főnix madár jut eszembe arról, hogy sokan már temették a csapatom. De amúgy a múltkor, szerdán is mondtam a sajtónak, hogy sok minden ellen nem tudok küzdeni, de állandóan jönnek az ellenségek – viszont ti sem tudtok tisztelni senkit. Évek óta harcolok kiscsapatoknál nagyok ellen, és mindig lehúztok mindent. Most is az volt, hogy pocsék forma, ilyen forma, olyan forma. Ez egy nagyon nehéz munka. Azt senki nem mondta, hogy hat sérültje volt egy kis Mezőkövesdnek. A Vidinél hiányzik egy Danko Lazovics, és megérzik. Ez tény. Mi a baj? Nem szabad becsületesen dolgozni?

Forrás: vidi.hu


Honvéd–Paks 2-0

Csertői Aurél, Paks: – A Honvéd ellen mindig nehéz játszani, és sajnos ma ezt hitetlenül tettük. Ellenfelünk mindenben jobb volt, de főleg mentálisan. Sem védekezésben, sem támadásban nem hoztuk azt, amit tudunk, és amit korábban megmutattunk. Egy percig sem volt kétséges, hogy ezt a meccset a Honvéd megnyeri. Ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni, ez nagyon kevés. Pedig a Fradi legyőzését követően nyugodtan lehetett volna bennünk egy egészséges önbizalom. Ez fejben dől el. A kispestiek teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót.

Forrás: paksifc.hu


Haladás–DVTK 2-0

Mészöly Géza, Haladás: – Rettentően büszke vagyok a csapatra, mert taktikailag fegyelmezett volt a társaság, óriási odaadással, csapategységgel, nagyon jó egyéni teljesítményekkel, jó erőben játszottunk. Meg is leptük a Diósgyőrt az összeállítással, a felállással és a teljesítménnyel, amit végig tudtunk vinni az elsőtől az utolsó percig. Nagyon jó a DVTK, ma sem játszottak alárendelt szerepet, de felülmúltuk őket. Nem volt területe a DVTK-nak, nem tudtak hol hajtani.

Bódog Tamás, DVTK: – Az első fél órát úgy tudom értékelni, hogy értékelhetetlen, azt a Haladásnak ajándékoztuk. Számomra ebben a pillanatban talány, hogy miért nem voltunk kellőképpen agresszívak, és miért hiányzott a játékunkból az a hozzáállás, aminek meg kellett volna lennie. Nem éreztem a csapatban azt az erőt, amit korábban. Ez az én felelősségem, mert valószínűleg én nem tudtam a játékosokat megfelelő állapotba hozni. Utána megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, hellyel közzel sikerült is. A mérkőzésnek volt egy fázisa, ahol jobbak voltunk, de ezt követően annyira kinyíltunk, hogy kontrázni tudtak. Ebből jobban építkeztek. Sajnálom, hogy ezt kell mondani, de teljesen megérdemelten győzött ellenfelünk.

Forrás: dvtk.eu


Debrecen–MTK 0-0

Leonel Pontes, DVSC: – A harmadik meccsünk volt egy hét alatt. Tetszett a játékosok hozzáállása. Megérdemeltük volna a győzelmet, nagyobb különbségű sikert is arathattunk volna. Ugyanakkor a csapat jó választ adott a hétközi vereségre.

Tamási Zsolt, MTK: – Megvolt az elképzelésünk a mérkőzésről, hogy mit szeretnénk játszani. Egészen a Debrecen támadózónájáig ez többé-kevésbé sikerült is: szerettünk volna a megszerzett labdákból kombinatív játékkal támadásokat vezetni, és a két szélen gyors játékosainkkal az ellenfél védelme mögé kerülni. Az az igazság, hogy a támadózóna körül vétettünk olyan hibákat, amik miatt kevés támadást tudtunk végigvinni. A Debrecen hazai pályán nyilván nagy erőket mozgósított azért, hogy megnyerje a mérkőzést. A Kispadról úgy éreztem, ez egy nagy hőfokú, izgalmas meccs volt. Gondolom a debreceniek nem elégedettek az egy ponttal, nekünk is jobban jött volna a három, de ezt is meg kell becsülnünk.

Forrás: dvsc.hu


Ferencváros–Vasas 1-2

Thomas Doll, FTC: – Nem mentális, hanem képességbeli problémák vannak a csapatnál, ezért nem megy úgy a játék. Az első félidőben jól játszottunk, jól ment a játék, de a második félidőben gyakorlatilag néhány perc alatt leromoltuk azt, amit az elmúlt években felépítettünk. Ettől függetlenül megyünk tovább, a kupa nagyon fontos számunkra, a bajnokságban pedig szintén mindent megteszünk azért, hogy minél jobban szerepeljünk.

Michael Oenning, Vasas: – Az első félidőben idegesen, kapkodósan játszottunk, a másodikban már sokkal felszabadultabban – ebben a gólok is segítettek. Nagyon fontos a három pont, de van még mit tanulni, miben fejlődni.

Forrás: M4 Sport

Olvasói sztorik