NB I

A Vasas ellen támad fel a Fradi?

Artner Tamás szerint igen, és a Videoton, illetve az Újpest is nyer ma – NB I-es előzetes.
A tabella:
1. Videoton FC 48 pont
2. Bp. Honvéd 47 pont
3. Vasas FC 41 pont
4. Ferencváros 39 pont
5. Paksi FC 38 pont
6. Swietelsky Haladás 36 pont
7. Újpest FC 35 pont
8. Mezőkövesd Zsóry FC 34 pont
9. DVSC 30 pont (8 győzelem, 30-35)
10. MTK Budapest 30 pont (7 győzelem, 20-28)
11. DVTK 28 pont
12. Gyirmót FC 19 pont

A hétközi kör után szombaton este a 27. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga. A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a Haladás és a Dunaújvárost is irányító, jelenleg a Kaposvári Rákóczit vezető Artner Tamás latolgatta az esélyeket.

Újpest FC – Gyirmót FC Győr

– Az Újpest egy nagyon jó csapat, amely remek futball játszik és dinamikusan támad, de hiányzik egy játékos, aki a játékukra feltegye a pontot gól formájában. A gyirmótiak tavasszal stabilabbak, mint az ősszel, de nekik is hiányzik egy góllövő támadó az első vonalukból. Úgy érzem, hogy kettő-nullás újpesti győzelem fog születni.

Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry FC

– A Videoton jelenleg a játékosállományát tekintve kimagaslik a mezőnyből, a bajnoki cím legfőbb várományosa. Lazovics eltiltása és Kokó sérülése miatt sajnos két meghatározó játékosa kiesett. A Mezőkövesd nagyon jó őszt produkált, de azt lehet látni, hogy tavasszal még nem talált egymásra a csapat és az új edző. Az erőviszonyok azt mutatják számomra, hogy 3-0-ra nyer a Vidi.

Budapest Honvéd – Paksi FC

– A Honvéd a bajnokság meglepetéscsapata, nagyon jó edzővel és kiváló játékkal. A kispestieknél remekül vegyítik a fiatal és a rutinos játékosok elegyét, és örömteli számomra, hogy a volt játékosom, Eppel Márton a góljaival viszi a csapatot. Pakson észrevehető a vezetők higgadtsága és türelme, hiszen akkor is kitartottak Csertői Aurél mellett, amikor nem volt sikeres a csapat. Tavasszal már rendkívül jól menetelnek a paksiak, akik tele vannak képzett magyar futballistákkal. Úgy érzem, hogy 2-2-es döntetlennel zárul ez a mérkőzés.

Swietelsky Haladás – DVTK

– A Haladásnál rengeteg a sérült, és erőviszonyokat tekintve szerintem a szombathelyiek erőn felül teljesítenek. Be tudtak húzni olyan hazai meccseket, amelyeknek nem ők voltak az esélyesei. A Diósgyőr az új trénerrel egyszerűen megtáltosodott. A miskolciak nagyon jó felfogásban, szervezetten és dinamikusan futballoznak, de ez a meccs most 0-0 lesz.

DVSC – MTK Budapest

– Abszolút hatpontos mérkőzés. A Debrecen egyáltalán nem hasonlít régi önmagára, nem tudja azt a szintet produkálni, amit korábban hosszú éveken keresztül. Ennek elsődleges oka, hogy szinte teljesen kicserélődött a társaság. Az MTK kezd magára találni, és minden meccsen szüksége van a pontokra. A fővárosi egy masszív csapat, kifejezetten jó támadókkal. Ezen az összecsapáson olyan döntetlen fog születni, ami egyik csapatnak sem kedvez: 1-1.

Ferencvárosi TC – Vasas FC

– A Ferencváros idén teljesen elmarad a tavalyi Fraditól, valami nagyon nem sikerült ebben a szezonban. A távozó játékosokat nem tudták minőségben pótolni. A Vasas rendkívüli szezont fut, igaz a tavasza azért egy picit gyengébb, mint az ősz, de a tavalyi idényükhöz képest kimagaslót produkálnak az angyalföldiek. A szombati mérkőzésen azonban a Fradi meg fogja verni a Vasast 3-1-re.

Olvasói sztorik