NB I

A Fradi-verő Paks adja a 26. forduló álomcsapatának gerincét

A Videotonból hárman vannak ott.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 26. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 26. forduló álomcsapata

Nagy S. (Gyirmót, 275) – Szivacski (Vasas, 263), Hüsing (Ferencváros, 283), Juhász (Videoton, 279), Fiola (Videoton, 252)
– Haraszti (Paks, 273), Pátkai (Videoton, 301), Hajdú Á. (Paks, 311), Papp K. (Paks, 274), Bartha (Paks, 269) – Hahn (Paks, 258)

Valamivel átlag alatti fordulót (276 a 284-hez képest) hozott a 26. kör az NB I-ben, de érdekességgel többel is szolgált. Számos debütánssal találkozhatunk a névsort böngészve és az sem éppen szokványos, hogy az első négy helyezetten kívül valamely csapat játékosaival legyen tele az együttes. Márpedig most ez a helyzet: a Ferencvárost 3-0 után 3-1-re kiütő Paks öt labdarúgót is ad. Közülük Hajdú Ádám és Hahn János még nem került be idén a legjobbak közé,
egyébként pedig a gyirmóti Nagy Sándor, a vasasos Szivacski és a videotonos Fiola (aki korábban szintén Tolna megyében játszott) is újonc. Ami a liga legjobbjait illeti, egyes-egyedül Juhász Rolanddal találkozhatunk ebben a fordulóban közülük, ő nyolcadik alkalommal van itt és üldözi a tízszeres válogatott Negót. Pátkai Máté ötödször került be, ezzel utolérte Kantát a középpályások különversenyében.

A forduló legjobbja a Honvéd mezét a télen paksira cserélő Hajdú Ádám (311-es érték). A 24 éves játékos lőtte a Tolna megyeiek harmadik gólját, de adott egy gólpasszt is, kétszer szabálytalankodott, 30 passzából 27 volt pontos (90%), 7-ből 4 párharcot nyert meg, egyetlen (!) labdát sem vesztett középpályás létére, de hármat is szerzett.

Nem sokkal maradt le a forduló csapatáról Baráth Botond (263), Cseke Benjámin (257), Jonathan Heris (257), Antal Botond (267), Diego Vela (264), Király Botond (260), Banai Dávid (266).

A forduló legrosszabb játékosa – a szezonban már másodszor – Paku Roland (165) lett, akit a félidőben lecserélt Urbányi István. A cserék közül azonban nála is akadt rosszabb, méghozzá Osváth Attila (145), a Debrecen kölcsönjátékosa.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik