NB I

A mostani bajnokságban már nem védhet az Újpest kapusa

Kovácsra műtét vár, sok a sérült a liláknál.

A Gyirmótot fogadja szombaton az Újpest FC az élvonal 27. fordulójában. A lila-fehérek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics azonban korántsem tud teljes kerettel készülni – a sérültek állapotáról a klub honlapjaszámolt be.

Kovács Zoltánt, az együttes hálóőrét a Paksi FC elleni összecsapás szünetében kellett lecserélnie a mesternek, vállsérülés miatt. A kiváló kapus így nyilatkozott állapotáról:

– Sajnos egy kisebb artroszkópos beavatkozásra is szükség lesz, hogy teljesen rendbe jöjjek, így a műtét és a rehabilitáció végett a hátralevő tavaszi meccseken már nem állhatok be a kapuba. Természetesen a nyári felkészülésre már teljesen egészségesen érkezem majd vissza a csapathoz.

Lázok János bokasérüléssel bajlódik, de úgy tűnik, hogy a lehető legjobb úton jár a teljes felépülés felé.

– Optimista vagyok, úgy gondolom, hogy április huszonkettedikén, a Mezőkövesd ellen már hadra fogható állapotban leszek, minden erőmmel ezt szeretném elérni – osztotta meg gondolatait a támadó.

Kálnoki-Kis Dávidot a hétközi, Vasas FC elleni meccsen le kellett cserélni egy ütközést, rúgást követően. A fiatal hátvédről jó híreket kapott a klubhonlap a bevethetőségét illetően:

– Csütörtökön már futóedzést is végeztem, ezenfelül napi kétszer kapok kezelést a lábamra. Mindent megteszek, megteszünk annak érdekében, hogy akár már szombaton, a Gyirmót ellen pályára léphessek.

Viktor Angelov április elején combizomsérülést szenvedett, ezért nem áll a szerb vezetőedző rendelkezésére. A fiatal csatár rehabilitációja lassan halad, ha minden jól alakul, akkor a bajnokság végén újra játékra jelentkezhet.

Olvasói sztorik