NB I

A Pakssal sem tudott mit kezdeni a Ferencváros

A sima győzelmet arató tolnai csapat kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra megközelítette a Fradit a tabellán.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Paksi FC – Ferencvárosi TC 3-1 (2-0)
Paks, Fehérvári úti stadion. Játékvezető: Kassai.
Paks: Molnár – Kulcsár, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp – Haraszti (Szakály, 69.), Hajdú, Bertus (Kecskés, 79.), Bartha – Hahn (Jelena, 79.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, a szünetben), Hüsing, Dilaver, Sternberg – Gera – Kleinheisler, Varga R., Hajnal (Djuricin, a szünetben), Moutari – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Bartha (29.) Haraszti (43.), Hajdú (77.) illetve Böde (88.)

A negyedik helyen álló Ferencváros a fordulót megelőzően hatodik Paks otthonába látogatott a magyar élvonal 26., hétközi fordulójában – ahonnan ebben az idényben még egyetlen vendégcsapat sem távozott győztesen. A címvédő zöld-fehérek ráadásul az előző két bajnokijukon nyeretlenek maradtak (a Honvéddal szembeni vereség után legutóbb a kiesőhelyen tanyázó Diósgyőrrel játszottak döntetlent Geráék), míg a tavasszal új erőre kapó Paks nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre az NB I-ben – sőt, ez idő alatt még csak nem is vezetettek az ellenfelek Csertői Aurél gárdájával szemben. Az aktuális forma mellett az őszi összecsapások is a hazaiak sikerét vetítették előre: egy gól nélküli döntetlen után Bertusék a Groupama Arénában győzték le a Fradit 2-1-re.

Ennek ellenére az első komolyabb helyzet a címvédő előtt adódott, Hajnal szabadrúgása a 4. percben kis híján beakadt a rosszul kimozduló Molnár kapujába, de később Varga és Dilaver próbálkozásánál is helyén volt a hazaiak hálóőre. A túloldalon egyetlen, jócskán mellészálló Bertus kísérletet jegyezhettünk csak fel, egészen a 30. percig, amikor a labdát hosszú métereken át senki által sem zavartatva vezető Bartha gondolt egyet, és jó 25 méterről bevette a századik élvonalbeli meccsét játszó Dibusz kapuját (1-0). A vezetés megszerzése felpörgette az addig jobbára csak védekező tolnaiakat, előbb Hahn emelését kellett Dibusznak hárítania, majd a szünet előtt Bartha közelről leadott lövését is fogta a Fradi-kapus – azonban a kipattanót Haraszti a kapuba helyezve, megduplázva ezzel a paksi előnyt (2-0).

A DVTK elleni meccshez hasonlóan ismét két helyen változtatott a csapatán Thomas Doll a szünetben, de a várt változást nem hozta meg a váltás, a folytatásban is a Paks játszott veszélyesebben: Bartha újabb lövését nagy bravúrral fogta Dibusz, aki nem sokkal később Haraszti próbálkozását is hárította. A túloldalon Kleinheisler kirúgta a stadionból a labdát, és Böde fejese is méterekkel kerülte el a kaput, Varga bólintása azonban célra tartott – de Molnár résen volt.

A zöld-fehérek erősödő frusztráltságát az egyre gyakoribbá váló szabálytalanságok jelezték, Gera majdnem a kiállítás sorsára is jutott, de miután a középpályás dühből alárúgott Barthának, a Fradi által sokat szidott Kassai kissé jószívűen csak a sárga lapot vette elő a zsebéből. A hajrára fordulva Hahn kis híján bombagólt szerzett, de távoli lövése centikkel elkerülte a kaput – nem úgy Hajdú lövése, aki egy gyönyörű paksi akciót követően (Bartha-Hajdú-Bertus-Hajdú volt a labda útja) a hálóba talált, végleg eldöntve ezzel a találkozót (3-0). Az utolsó percekben Böde révén ugyan még szépített a Fradi, de a fővárosiak ezzel együtt és vereséget szenvedtek – így gyakorlatilag teljesen kiszálltak a bajnoki címért zajló versenyfutásból, míg a Paks immár kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra felzárkózott a Ferencvároshoz a tabellán.

Olvasói sztorik