NB I

Négy hónapja tartó szériáját szakította meg a Haladás és az MTK

Nem szereztek gólt, osztozkodtak a pontokon.

OTP Bank Liga, 26. forduló

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-0
Új Hidegkuti-stadion, 1364 néző. Játékvezető: Solymosi
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Grgics, Okuka – Vass, Kolomojec (Varga Sz., 78.), Kanta, Borbély (Schafer, 86.), Nikházi (Martínez, 61.) – Torghelle. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Iszlai, Kovács L., Jancsó (Kiss B., 79.), Hídvégi (Kiss T., 65.) – Mészáros, Rácz (Schimmer, 91.). Vezetőedző: Mészöly Géza

December tizedike óta nem játszott döntetlent a bajnokságban az MTK és a Haladás – a két együttes az OTP Bank Liga 26. fordulójában egymással csapott össze a fővárosban. A szombathelyiek az ötödik, az MTK a tizedik helyről várta a meccset.

A két csapat idei „előélete” nem azt vetítette előre, amit az első fél órában kaptunk: alig forogtak veszélyben a kapuk, a Haladás az első tizenöt percben a saját térfelét is alig lépte át, az MTK meddő fölénye jellemezte az első perceket. A vendégek viszont remekül szervezték meg védelmüket, így Torghellééknek sem volt sokkal több gólszerzési lehetőségük, mint a védekezésre berendezkedő ellenfélnek – egy-egy lövés volt mindkét oldalon. A 33. percig kellett várni az első komolyabb kapura tartó lövésre: Borbély jó 25 méterről eleresztett szabadrúgását Király bravúrral tolta ki a léc alól.

A félidő hajrájára fordult a kép: a szombathelyieknél volt többet a labda, de a helyzetek most is várattak magukra: egy nem sokkal mellé tartó Jancsó-lövés zárta a gól nélküli játékrészt.

Nem változott a játék képe a második félidő elején sem, meddő fölényben passzolgatott az MTK, miközben a vendég szurkolóktól volt hangos a stadion. A hazai publikum hangját egy Torghelle-lövés hozta meg, mely egy blokkoló védőről a lécre hullva pattant vissza a mezőnybe. Rácz próbálkozott egy óra játék elteltével, nem sokkal tekert fölé.

Egy MTK-lövés találta telibe a Haladás kapu fölött jó tíz méterre elhelyezett eredményjelzőt, ezzel a jelenettel fordultak a hajrába a csapatok. Az MTK dominált az utolsó percekben, de Királynak nem volt sokkal több dolga, mint előtte: megszakadt a két csapat döntetlenmentes időszaka, 0-0 a vége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik