NB I

Megszakadt a Mezőkövesd rossz sorozata, legyőzte a Debrecent

A DVSC 2-1-es vereséget szenvedett.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Mezőkövesd Zsóry– DVSC 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, 1390 néző, játékvezető: Vad II

Mezőkövesd: Tujvel – Szeles, Hudák, Dinjar (Bacelic-Grgic, 53.), Gohér – Pauljevics, Egerszegi, Tóth, Sós (Baracskai, 62.), Molnár – Veszelinovics (Strestík, 72.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Danilovics – Ferenczi, Mészáros, Filip, Szatmári – Jovanovics (Osváth, 74.), Tőzsér, Holman, Szekulics (Handzics, 46.), Feltscher (Könyves, 62.) – Szuk. Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Veszelinovics (7.), Baracskai(80.), illetve Tőzsér (83.)

A nyolcadik helyezett Mezőkövesd “hatpontos meccsen” fogadta a kilencedik Debrecent az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A vendéglátó az elmúlt öt bajnokiján csupán egy pontot szerzett, legutóbb az MTK otthonában szenvedett 2-0-s vereséget. Tomiszlav Szivics egyelőre keresi a legjobb kezdőjét, a legutóbbi mérkőzéshez képest négy helyen változtatott. A kiesés elől menekülő debreceniek a Gyirmót elleni 2-1-es sikerükkel egy pontra megközelítették a borsodi együttest.

A házigazda egyből nekiesett a DVSC-nek, s a 2. percben Veszelinovics meg is zörgette a hálót, ám lesállás miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Mindez nem szegte a mezőkövesdiek kedvét, s kihasználtak a vendégek védelmi hibáját. Mészáros saját térfelén veszítette el a labdát, Molnár a bal szélen Sóst indította, aki Veszelinovics elé tálalt, ő pedig immáron szabályos gólt jegyzett. (1-0)

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, ám a felek adósak maradtak a komolyabb lehetőségekkel. A 34. percben Szuk bólintott kilenc méterről, ám a kapusa kezei között landolt a labda. A hajrában a Mezőkövesd növelhette volna előnyét, ám Sós hét méterről Danilovicsot lőtte telibe.

A hosszabbításban Szuk ütközött Hudákkal, a vendégek légiósa nem nagyon volt magánál, s hordágyon vitték le a pályáról.

Bár Szuk sérülése súlyosnak tűnt, ám vállalni tudta a folytatást, s az első komolyabb lehetőség előtte alakult ki az 55. percben, öt méterről fejelt Tujvel ölébe. A csereként beálló Könyves egyből észrevétette magát, 20 méterről eleresztett löketét védte a kapus.

Noha a Debrecen veszélyesebben futballozott, a 80. percben a vendéglátó növelte az előnyét. Strestík középre tett labdáját Baracskai passzolta közvetlen közelről a hálóba. (2-0)

Három perccel később szépített a DVSC, Tőzsér szabadrúgásból, bő 20 méterről talált a hálóba. (2-1)

A hajrában a vendégek még küzdöttek az egyenlítésért, ám a Mezőkövesd otthon tudta tartani a három pontot, s egy hosszú nyeretlenségi sorozat végére tett pontot.

Olvasói sztorik