NB I

Doll: hiányzott a szív, egy halott csapat volt a pályán

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Gyirmót–Videoton 0-1

Györök Tamás, Gyirmót: – Felkészültünk a Videoton FC játékára és így az első játékrészben meddő mezőnyjátékra kényszerítettük a bajnokság legjobb csapatát. Ez azonban rengeteg munkát követelt meg tőlünk és így a támadásokra már nem maradt erőnk. A második félidőben viszont szerkezetet váltottunk és Novák Csanád pályára lépésével megpróbáltunk kiegyenlíteni. Ekkor egy kicsit, adok-kapok jellege lett a mérkőzésnek, mert különösen Suljic érkezése után a Videotonnak is voltak lehetőségei. Az eredetileg a kezdő csapatba jelölt, Simon András azért nem lépett pályára, mert a melegítésnél eltalálta a szemét egy labda és ezért nem látott jól.

Henning Berg, Videoton: – Mivel egy futball mérkőzésről beszélünk, az a legfontosabb, hogy győzni tudtunk és ennek én nagyon örülök. Az első félidőben sokat támadtunk és kontrolláltuk a találkozót. Voltak helyzeteink és egy jogos tizenegyes után vezetést is tudtunk szerezni. A második játékrészben sokkal nyíltabb volt a játék, mert ekkor már a hazai csapat is támadásokkal próbálkozott. Figyelnünk is kellet a védekezésünkre, mert a Gyirmót most sokkal erősebb és masszívabb csapat, mint a bajnokság első két körében volt. Az elmúlt héten, a Vasas ellen talán jobban játszottunk és mégsem sikerült pontot vagy pontokat szereznünk. A mai mérkőzésen pedig kevesebb játék után is három pontot gyűjtöttünk be.

Forrás: gyirmotfc.hu


Mezőkövesd–DVSC 2-1

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – Egy nagyon fontos meccs volt. Jól játszott ma a csapat. Sokkal korábban kellett volna eldöntenünk ezt a mérkőzést. Összességében egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Gratulálok a fiúknak, mert megmutatták, hogy van tartásuk.

Leonel Pontes, DVSC: – Először is szeretnék gratulálni a Mezőkövesd csapatának a győzelemért. A mérkőzés elején ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, ami nagyon nehézzé tette a találkozót. Az első félidő végére jobban játszott a csapat, de nem volt gólszerzési lehetőségünk. A második félidőben sikerült jobban játszanunk, de elszalasztottunk két lehetőséget is, majd a második gólt is egy egyéni hibából kaptuk. A Mezőkövesd egy közvetlen riválisunk a bennmaradásért való harcban.

Forrás: mezokovesdzsory.hu


MTK–Haladás 0-0

Tamási Zsolt, MTK: – Nem tudtuk feltörni a Haladás zárt védekezését, nem volt látványos mérkőzés, sokkal inkább nagy taktikai csata. Sajnos hiányzott a minőség a támadójátékunkból, sok passzt elrontottunk, amikor kellett volna, nem gyorsítottunk rá az akcióknál. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül, hogy az 53. percben nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Az első félidőben hiányzott a tűz a játékunkból, ezt szóvá is tettem a szünetben.

Mészöly Géza, Haladás: – Mivel a támadószekcióból több játékosunk is hiányzott, ráadásul David Williamset is csak a padra tudtam leültetni, sejteni lehetett, hogy nem játszunk gólzáporos mérkőzést. Pedig Dave-t legalább az utolsó húsz percben jó lett volna bevetni, de nem vállalhatta a játékot. Egy jó formában lévő MTK ellen arra készültünk, hogy elrontsuk a játékát – ez sikerült is. Védekezésünk rendben volt, és noha sokszor átmentünk támadásba, nem volt elég átütőerő akcióinkban. Minden pont nagyon értékes, így ha nem is szép játékkal, de értékes döntetlent értünk el.


Paks–Ferencváros 3-1

Csertői Aurél, Paks: – Nem kezdtünk jól, az első negyedórában nem találtuk a ritmust, elpasszoltuk a labdákat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ettől még a Fradinak nem nagyon akadt helyzete, de tagadhatatlan, hogy nyomás alatt tartottak bennünket. Abban a pillanatban, amikor kettőt tudtunk passzolni, mindjárt helyzetbe kerültünk, amiből később gólt is szereztünk. Megnyugodtunk, és még pontosabban kezdtünk el futballozni, számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Ezek egy részét sikerült is gólra váltani. A meccs húsz-huszonötödik percétől jobban fociztunk, mint ellenfelünk, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Forrás: paksifc.hu

Thomas Doll, FTC: – Gratulálok a Paksnak a megérdemelt győzelméhez. Nem szeretnék sok mindent mondani, mert reggelig itt ülhetnék. Szörnyű volt a játék, hiányzott a szív, egy halott csapat volt a pályán. Élettelen fellépés volt, jelenleg ezt a futballt tudjuk játszani. Az első 25 percben érzésre 70-80 százalékban birtokoltuk a labdát, de nem volt semmi váratlan húzás, semmi egy egy elleni csel. Ez a csapat nem érdemli meg, hogy a bajnoki címért játsszon. Természetesen becsületesen végigjátsszuk a szezont, a kupában ott vagyunk az elődöntőben. Van néhány játékos, akire mindig lehet számítani, másokra viszont kevésbé.

Forrás: fradi.hu

Olvasói sztorik