NB I

Ez durva: áttételes tulajdonosi visszarendeződés Újpesten?

Kuna Tiboron és Seszták Miklóson keresztül jutunk el ismét Tolnai Sándorig...

A sportfaktor.huúgy tudja, hogy legújabban Kuna Tibor, a Young and Partners nevű kommunikációs cég vezetője áll az Újpest FC megvásárlásának hátterében.

Az üzletember kapcsolatban áll a Seszták Miklós vezette fejlesztési minisztériummal is. A tárcavezető az NB II-es kisvárdai labdarúgás legjobb barátja, így pedig a hírek szerint kapcsolatban áll Tolnai Sándorral, a lila-fehérek korábbi tulajdonosával.

Sőt, szállodaipari pletykák szerint a Tolnai érdekeltségébe tartozó szállodák jelentős bevételre tesznek szert a nyári vizes világbajnokság idején, mert a Seszták vezette szervezőbizottság jelentős megrendeléseket adott a hoteleknek, így ha igazak ezek a hírek, akkor az összefonódás itt is tetten érhető. Persze az Újpest érdekét nem biztos, hogy szolgálná egy áttételes visszarendeződés.

Kuna Tibor a hírek szerint egyébként Újpest-szurkoló, vagyis már akkor is járt mérkőzésre, amikor még nem Roderick Duchatelet volt a klub tulajdonosa.

Az persze nagy kérdés, mennyit ér az Újpest jelenleg. Nyáron már igazolhat a klub, mert letelik a FIFA-büntetés, elvileg a nemzetközi kupában is indulhatna, persze erre kevés az esély, hiszen a Magyar Kupából már kiesett, a bajnokságban pedig mindössze a hetedik helyen áll.

Azt rebesgetik, hogy korábban a belga tulajdonos azért nem adta el a klubot, mert nem tudott megállapodni a befektetővel, mert az nem volt hajlandó 10 millió eurót fizetni a klubot működtető cégért. Ha ez igaz, akkor igazán kecsegtető ajánlatról lehet most szó. Ráadásul azt is beszélik, hogy Duchatelet szívesen megszabadulna a klubtól, mert a futball biznisz mégsem jött be annyira…

Nem cáfol, de tagad a belga

„Teljes képtelenség” – reagált a klub honlapján Roderick Duchatelet tulajdonos azokra a felvetésekre, amelyek szerint a klub eladásáról tárgyalna. Vagyis nem cáfolt, de tagadott.

Olvasói sztorik