NB I

Újabb DVTK-bravúr: éllovast vert a Bódog-csapat

Karan az első-, míg Vela a második félidőben vette be Gróf kapuját, a diósgyőriek legyőzték a Honvédot.

OTP Bank Liga, 26. forduló

DVTK – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, játékvezető: Bognár T.
DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Mevongou, Nono – Makrai (Busai, 66.), Novothny (Tucsa, 92.), Fülöp (Ugrai, a szünetben). Vezetőedző: Bódog Tamás
Honvéd: Gróf – Bobál, Kamber, Baráth – King, Zsótér, Hidi (Vasziljevics, 65.), Gazdag (Koszta, 66.), Holender (Tömösvári, 79.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Karan (25.), Vela (62.)

Hétközi fordulót rendeznek az NB I-ben, kedden az játéknap előtt éllovas Budapest Honvéd a DVTK ideiglenes otthonában, Mezőkövesden lépett pályára. A felek a bajnokság korábbi szakaszában kétszer már találkoztak, a kispestiek otthon kettő-, míg idegenben háromgólos sikert arattak. A diósgyőriek Bódog Tamás érkezése óta egyre biztatóbb formát mutatnak, legutóbb a Ferencváros otthonából raboltak pontot.

Az első komolyabb helyzetig a 13. percig kellett várni, ekkor Bobál elfutása után Lanzafame félfordulatból ollózott, de kapu fölé bombázott az olasz. A 20. percben Novothny révén előnybe kerülhetett volna a DVTK, de Gróf nagy bravúrral még védeni tudott. Nem úgy öt perccel később Dejan Karan fejesénél, a védő Fülöp bal oldali szöglet után volt eredményes, 1-0. A folytatásban többet támadott és magasabb fokozatba kapcsolt vendég együttes, de a szünetig az eredmény már nem változott.

A második félidőben tovább tudta növelni előnyét a DVTK: az első óra végén Tamás harcolt meg a labdáért az ellenfél térfelén, amivel aztán Novothny indult el előre. A támadó két védő között 17 méterről lőtt, Gróf bravúrral védett, ám a kipattanóra Diego Vela érkezett, aki 15 méterről a kapu bal felső sarkába belsőzött, 2-0. A második diósgyőri gól után igazán nagyon helyzet már egyik kapu előtt sem adódott, a kispestiek pont nélkül távoztak Mezőkövesdről. A Diósgyőr továbbra is maradt a kiesőzónában, de egy pontra megközelítette a szerdán pályára lépő MTK-t, míg az éllovas Honvéd nem tudta tovább növelni előnyét a szintén holnap meccselő Videotonnal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik