NB I

Bódog boldogsága: „Szenzációs a játékosok hozzáállása”

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Diósgyőr–Honvéd 2-0

Bódog Tamás, DVTK: – Megérdemelt győzelmet arattunk. Minden héten ezt mondom, de ez az igazság: szenzációs a játékosok hozzáállása. Ma hideg fejjel játszották végig a 90 percet, és teljesen megérdemelten arattuk ezt a nem kis sikert. Két gólt lőttünk, de az is fontos volt, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mecset. Így nem tudott ránk jönni a Honvéd, védkezésben masszívak voltunk, nem is tudott igazi helyzetet kialakítani a vendég csapat. Igaz, az első félidőben egy negyedóra erejéig jobb volt az ellenfelünk. Összességében elégedettek lehetünk a teljesítménnyel.

Marco Rossi, Honvéd: – A DVTK teljes mértékben megérdemelten nyert, gratulálok Bódog Tamásnak és a diósgyőri játékosoknak! Többet futottak, többet küzdöttek, és mindent megtettek a pályán. Mindig éppen erre hívtam fel a csapatom figyelmét, hogy többet kell beletenni mérkőzésbe, mint az ellenfél, és akkor meglesz az eredménye. Most az ellenfél futásban, küzdeni akarásban is jobb volt, így csak a gratuláció marad számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a többi ellenfélnek is meggyűlik majd a baja a DVTK-val. Nálunk túl sok játékosunk fogott ki rossz napot, a párharcokat sorozatosan az ellenfél nyerte, és a kétes szituációkban a szerencse is a DVTK pártájára állt. Persze a szerencséért meg kellett harcolni, ez is a DVTK-t dicséri. Főleg a középpályán szenvedtünk, egy-két rossz passzt lehet kompenzálni nagyobb küzdelemmel, több futással, ez ma nem volt meg. A játékosoknak saját magukból kell motivációt nyerni, amikor a tabella élén állnak, ilyenkor nem kell az edzőre várni, hogy taktikailag belenyúljon a meccsbe. A hétvégére újra kell születni!

Forrás: dvtk.eu

Vasas–Újpest 2-3

Michael Oenning, Vasas: – Az NB I legfiatalabb tizenegyével álltunk fel, szívvel-lélekkel játszottunk. Három gólt kaptunk, kétszer visszajöttünk, harmadszor nem sikerült. Olyan tapasztalatokat szereztünk, amelyek szükségesek a továbbfejlődésünkhöz. Sok örömünk lesz még ebben a fiatal csapatban. Bíztam azokban, akiket pályára küldtem, megpróbálták megvalósítani a taktikai elképzeléseket. Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk. Nem szeretek lamentálni azon, hogy ki hiányzott, most ezzel a csapattal léptünk pályára.

Forrás: vasasfc.hu

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is gratulálok a játékosaimnak a győzelemért. Egy rendkívül feszült találkozón vagyunk túl, ami nagyon nehéz és egyben nagyon fontos volt nekünk. Több helyzetet is kialakítottunk a kilencven perc alatt, amelyeket jól használtunk ki, és értékes három ponttal lettünk gazdagabbak.

Forrás: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik