NB I

A Videoton és a Honvéd is triplázhat a hétközi fordulóban

Rivális elleni győzelmi szériában a fehérváriaknál nincs jobb: a Berg-csapat eddig négy ellenfelet pipált ki. A Gyirmótot és a DVTK-t három-három csapat verte oda-vissza.

Vidi, Honvéd: összejön a tripla?

Érdekesség, hogy a hétközi fordulóban a Videoton FC a gyirmótiak, míg a Budapest Honvéd a diósgyőriek ellen teheti „tökéletessé” a sormintát.

Huszonhat fordulón vannak túl az NB I-es csapatok, a hétközi játéknapot megelőzően pedig megnéztük, hogy a mögöttünk hagyott bajnoki mérkőzések alatt mely csapatoknak ki ellen ment a leghatékonyabban a pontszerzés. Azt vizsgáltuk legújabb összeállításunkban, hogy melyik csapat ki ellen tudott hibátlan, azaz százszázalékos maradni kettő vagy éppen három bajnoki mérkőzést (is) abszolválva. (Összeállításunkban a döntetlen – tehát csupán a veretlengési mutató – nem számított, kizárólag a hibátlan széria.)

Ezen listán legjobban a pillanatnyi bajnoki tabella második helyezettje, a Videoton FC szerepel, a székesfehérváriak ugyanis a Honvéd, az Újpest, a DVSC és a Gyirmót ellen sem hullajtottak még pontokat.

A második helyen az éllovas kispestiek futottak be, Marco Rossi legénysége ugyanis a DVSC, az MTK és DVTK trió ellen tudott százszázalékos maradni. A dobogón holtverseny alakult ki, hiszen a DVSC és a Haladás is két-két rivális ellen maradt ezidáig hibátlan. A debreceniek már háromszor találkoztak az újonc és sereghajtó Gyirmóttal, a párharcokból rendre győztesen jöttek ki, és ugyanez igaz a DVTK elleni találkozóikra. A szombathelyiek a Vasas és a Loki ellen nem tudnak (egyelőre) hibázni.

A Vasas, a Ferencváros, a Paks és az MTK Budapest neve mellett egy-egy nullázó csapat szerepel. Az angyalföldieknek és a Tolna megyeieknek a Mezőkövesd, a ferencvárosiaknak a Gyirmót, míg a fővárosi kék-fehéreknek a DVTK ellen megy nagyon a bajnokságban.

Az összeállításból az is jól látszik, hogy a pillanatnyilag utolsó helyen tanyázó Gyirmót FC Győrt, illetve az őket egy pozícióval megelőző diósgyőrieket tudta a legtöbb csapat (három-három) oda-vissza megverni.

Az NB I-es csapatok győzelmi szériája a rivális csapatok ellen

Videoton FC:

Honvéd–Videoton 1-2
Videoton–Honvéd 3-0
Újpest–Videoton 3-4
Videoton–Újpest 5-1
Videoton–DVSC 5-1
DVSC–Videoton 0-1
Gyirmót–Videoton 0-4
Videoton–Gyirmót 4-0
Budapest Honvéd:

DVSC–Honvéd 0-1
Honvéd–DVSC 1-0
Honvéd–MTK 5-0
MTK–Honvéd 1-2
DVTK–Honvéd 0-3
Honvéd–DVTK 2-0
DVSC:

DVTK–DVSC 1-3
DVSC–DVTK 3-0
DVSC–Gyirmót 4-0
Gyirmót–DVSC 1-2
DVSC–Gyirmót 2-1
Swietelsky-Haladás FC:

Haladás–Vasas 1-0
Vasas–Haladás 2-3
DVSC–Haladás 0-1
Haladás–DVSC 1-0
Vasas FC:

Vasas–Mezőkövesd 4-0
Mezőkövesd–Vasas 0-2
FTC:

Gyirmót–FTC 0-1
FTC–Gyirmót 2-0
Paksi FC:

Mezőkövesd–Paks 1-3
Paks–Mezőkövesd 5-0
MTK Budapest:

MTK–DVTK 1-0
DVTK–MTK 2-3

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik