NB I

A nagy balhé óta először dirigál Fradi-meccset Kassai

Szerdán ismét találkozik „kedvenc” sporijával a Ferencváros.

Hétközi fordulót rendeznek az NB I-ben kedden és szerdán, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága pedig már ki is jelölte a mérkőzések játékvezetőit. Az adatbank.mlsz.hu szerint a Paks-Ferencváros összecsapást az a Kassai Viktor vezeti (segítői Kóbor Péter és Szert Balázs), akit a zöld-fehérek szakmai stábja és klubvezetése a Vasas-meccs óta folyamatosan kritizál.

Mint ismert, az NB I tizenhatodik fordulójában Kassai Viktor három tizenegyest ítélt a Fradi ellen, valamint kiállította Cristian Ramirezt. Ezt követően Thomas Doll vezetőedző az alábbit nyilatkozta a leghíresebb magyar játékvezetőről: „Olyan érzésem van, mintha nem lehetnénk bajnokok. Talán a kilencedik tizenegyest ítélték meg ellenünk, ilyet még sosem tapasztaltam, se játékosként, se edzőként, hihetetlen. Semmi extrát nem mondtam Kassainak, fogalmam sincs miért küldtek el a kispadról, nem sértettem meg senkit, nem gesztikuláltam.”

Ez még azonban nem minden, Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Kubatov Gábor elnök is nekiment Kassainak. „Aki kint volt, láthatta, milyen játékvezetői felfogásban zajlott az összecsapás. Amikor Kassai Viktor vezet nekünk, már kicsit izgulok, bevallom. Jó játékvezetőnek tartom, de lehet, már nem úgy nyilatkoznék, mint már nappal korábban… Van olyan terv a Ferencváros részéről, hogy azt kérjük az MLSZ-től: ne vezessen nekünk meccset az elkövetkező időszakban Kassai, levelet írunk a szövetségnek. A stílusa és az arroganciája miatt mondom ezt. Az elmúlt három mérkőzésen négy tizenegyest, tizennégy sárga- és két piros lapot adott ellenünk.” – nyilatkozta korábban Orosz az M4 Sporton.

De nem maradt le a kritizálásban Kubatov Gábor sem, aki az alábbiakat mondta Kassai Viktorról: „Nagy kár, hogy nincs benne annyi emberi nagyság, hogy beismerje a hibáit. Reméljük, hogy egyszer ez is megtörténik”. Az elnök továbbá akár a sporttörvényt is módosítaná és több mindent megváltoztatna a játékvezetéstben: „Nem is ismerek olyan szereplőt, akit ne lehetne büntetlenül kritizálni, kivéve a bírói kart és az MLSZ-t. Az én demokrácia-felfogásomtól ez távol áll” – vélekedett az FTC elnöke, aki nem feltételezi, hogy az általa év végén javasolt játékvezetői reformok miatt állt bosszút a szövetség. Ugyanakkor most még aktuálisabbnak tartja a javaslatcsomagot, amely többek között azt is tartalmazza, hogy hozzák nyilvánosságra a játékvezető és segítői közti rádióbeszélgetést és a játékvezetői értekezletek jegyzőkönyveit, valamint az ellenőri jelentéseket.

Olvasói sztorik