NB I

Szivics a Mezőkövesd veresége után: Lehet, hogy mindent elrontottam?

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Újpest–Paks 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Mint mindig, most is egy jól szervezett védelemmel felálló Paks ellen kellett pályára lépnünk. Az első játékrészben a vendégeknek megvolt a lehetőségük arra, hogy eldöntsék a három pont sorsát. A második félidőben megleptük ellenfelünket, jól játszottunk, és az egyenlítést követően megszerezhettük volna a második gólunkat is, ami végül nem sikerült. Úgy gondolom, a meccs egészét tekintve összességében igazságos döntetlen született.

Csertői Aurél, Paks: – A két félidő a mutatott játékban is két részre osztotta a mérkőzést. Nekünk ezt a meccset már az elsőben meg kellett volna nyerni, ugyanakkor a másodikban akár el is veszthettük volna. Túlzottan nem örülhetünk ennek, de így igazságos eredmény született. Egyébként nagyon jó meccs volt, hullámzott a játék, és tudjuk, a focinak vannak bizonyos törvényei, amelyek ma is beigazolódtak. Szereztünk egy pontot, aminek azért örülnünk kell.

Forrás: ujpestfc.hu, paksifc.hu


Debrecen–Gyirmót 2-1

Leonel Pontes, DVSC: – Ilyen a futball. Volt olyan mérkőzés, hogy győzelmet érdemelt volna a csapat, és elvesztettük, ma nem érdemeltünk győzelmet, és megnyertük a meccset. Az ilyen mérkőzések miatt érzelmes sport a labdarúgás. Döntetlen állásnál mindkét csapatnak voltak helyzetei, a meccs végén a szerencse mellénk állt. A végére sikerült megtalálni azt a mentalitást, ami a győzelemhez kellett. Veszélyt tudtunk jelenteni az ellenfél kapujára még emberhátrányban is. Gratulálok a csapatnak, mert nagy energiát mozgósítottak a győzelemért. Nyolc meccs van még hátra, a huszonnégy pontból a lehető legtöbbet kell megszerezni.

Urbányi István, Gyirmót: – Minden tekintetben jobbak voltunk, mint a Debrecen, egyedül a gólokban nem. Szervezetten, jól és olykor látványosan játszottunk. Lefociztuk a Debrecent. Sok szituációban rúghattunk volna gólt. A Debrecen második találatát megelőzően véleményem szerint nem szögletet kellett volna ítélni, abból kaptuk a gólt.

Forrás: haon.hu


MTK–Mezőkövesd 2-0

Tamási Zsolt, MTK: – Taktikailag nagyon fegyelmezetten játszott a csapat. Az első félidőben sok nagy helyzetet sikerült kidolgoznunk. Végig fegyelmezettek voltak a fiúk, és mindent megtettek a győzelemért.

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – Gyengén játszottunk az egész mérkőzésen. Ez nem az a csapat, ami az ötödik helyen volt. Lehet, hogy mindent elrontottam három hónap alatt.

Forrás: mezokovesdzsory.hu


Haladás–Honvéd 0-1

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon sokat tett a csapat a mai mérkőzésen, fegyelmezetten futballoztunk, mindenki odatette magát. Jól lezártuk a területet, igazi ikszes meccset játszottunk a szervezett Honvéd ellen. Mindkét oldalon főleg pontrúgásokból veszélyeztettek a csapatok. Nem állt mellénk a szerencse, pedig ahogy mondtam is, sokat tettünk érte. Sajnos David Williamset izomfáradtság miatt le kellett cserélni, sorozatban játsszuk a meccseinket, nem akartunk kockáztatni. Ugyanakkor a fiatalok jól szálltak a meccsbe. Nem szabad sokáig keseregnünk, szerdán már az MTK ellen lépünk pályára.

Marco Rossi, Honvéd: – Elégedett vagyok, fontos három pontot szereztünk egy olyan Haladás ellen, amely az utolsó véréig, az utolsó labdáig küzdött. Kemény, férfias küzdelemben nyertünk, fontos volt, hogy sikeresen akadályoztuk meg a Haladás kontráit. A hazai együttesnek volt két kapufája, így ha a szerencse segítségével is, de megérdemelten nyertünk A vasi együttes elsősorban rögzített szituációkból volt veszélyes. Baráth Botondnak az öltözőben viccesen mondtam, ha ki akar nyírni, ilyen megoldásokkal jó úton jár…

Forrás: haladas.hu


Videoton–Vasas 1-2

Henning Berg, Videoton: – Nagyon sok minden történt ma a pályán, az eredmény természetesen csalódás mindannyiunk számára. A Vasas szerzett egy remek szabadrúgásgólt, majd a végén egy megpattanó lövéssel övék lett a győzelem. Ezen kívül is volt még helyzetük, mert nem játszottunk jól, védekezésben és támadásban is többet tudunk ennél. A Vasas ma jól játszott, jól járatták a labdát. Nekünk is voltak helyzeteink, igaz, ezek közül nem volt sok százszázalékos ziccer. Támadásban sokszor jó pozíciókat szereztünk meg, de a lövéseknél és az utolsó passzoknál ma hiányzott a minőség, ebben fejlődnünk kell. Természetesen gondolkodtunk a kispadon cseréken, de a már említett jó támadópozíciók miatt végül kitartottunk a kezdőcsapat mellett a kiállítások után is. Bíztam benne, hogy jön majd a pontos passz, a jó lövés, vagy a jó beadás, amiből majd gól lesz. Szerdán és egy hét múlva is játszunk, nagy a verseny a csapatba kerülésért, a következő két mérkőzésen játéklehetőséghez juthatnak mások is.

Michael Oenning, Vasas: – Egy olyan meccset játszottunk, amiről még napokig lehet majd beszélni. A csapat megmutatta a nehéz kupamérkőzés után, hogy megfelelő akarattal képesek akár hegyeket is megmozgatni. Szerencsénk is volt a végjátékban, ugyanakkor kilenc emberrel tudtunk győzni. Nagyon fontos három pont volt a mai, erőt kell, hogy adjon a továbbiakra. Jól jöttünk ki abból, hogy az elmúlt hetekben is megvolt a meccsritmusunk.

Forrás: vidi.hu


Ferencváros–Diósgyőr 1-1

Thomas Doll, FTC: – Túl sok nem jut eszembe, amit mondhatnék erről a meccsről. Az első félidő miatt csalódott vagyok. Fél kilenc van, ki van világítva a játéktér, a pálya minősége remek, jó a hőmérséklet, négy-négy-kettes, a középpályán rombusz felállásban, két ékkel, ennél szebbet nem is lehetne kiküldeni, hogy lehessen gyorsan járatni a labdát. Csalódott vagyok néhány játékos teljesítménye miatt, illetve az eredményt illetően. A csapat a második félidőben jó morállal játszott, és néhány játékosnak el kell gondolkodnia, hogy milyen produkciót nyújt.

Bódog Tamás, DVTK: – Többért jöttünk, de úgy gondolom, hogy az egy pont is szép eredmény. A csapat mindent megtett, amit elterveztünk, hogy kitoljuk azt az időt, ami az eredményhez hozzásegíthet, ez most hetvenöt perc volt, remélhetőleg kedden kilencven perc lesz. A mai teljesítmény rendben volt, a végén szerencsénk volt, persze volt, amikor az FTC-nek is volt. Le a kalappal a csapat előtt, jól játszott a mai napon.

Forrás: boon.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik