NB I

Bódog profizmust hozott a DVTK-hoz

A csapatkapitány Lipták Zoltán szerint az új trénerrel jó úton halad a Diósgyőr, amely a hétvégén a három pontért utazik a Fradihoz.

A dán Bröndby csapatától hazacsábított vezetőedző, Bódog Tamás érkezése óta három tétmérkőzést játszott a DVTK, amely ugyan idegenbeli vereség és hazai döntetlen után elbukta a Ferencváros elleni Magyar Kupa-párharcot, de a bajnokságban odahaza legyőzte az Újpestet. A diósgyőri együttes csapatkapitánya, Lipták Zoltán a Rangadónak nyilatkozott az elmúlt két eseményeiről.

– Úgy gondolom, hogy helytálltunk a Fradi ellen, sőt voltak olyan periódusai a mérkőzéseknek, amikor a Ferencváros fölé tudtunk kerekedni. A visszavágón már ők húzták az időt a cserével, illetve levitték a labdát a szögletzászlóhoz. Ez is mutatja, hogy jó irányba haladunk, hiszen ha a Fradinak húznia kell az időt ellenünk, akkor az pozitív visszajelzés – kezdte Lipták Zoltán, aki a kupapárharc után az Újpest elleni sikerről is beszélt.

– Számunka élet-halál harc volt az Újpest elleni találkozó, és innentől kezdve már minden meccsünk az lesz a bajnokságban. Az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyernünk, és ilyen volt az Újpest elleni is. Természetesen tettünk is érte, de szerencsés volt, hogy mindjárt az elején rúgtunk két gólt, és ezáltal nem hagytunk kétséges a felől, hogy ki fogja megnyerni az összecsapást.

A 19-szeres válogatott belső védő elmondta, hogy az új vezetőedző, Bódog Tamás érkezésével újfajta mentalitás és szemlélet ragad a csapatra.

– Nem szeretném összehasonlítani a korábbi edzőkkel, de Bódog Tamás új stílust hozott magával, új mentalitást. Lassan egy hónapja dolgozunk együtt, ami alatt három tétmérkőzésen vagyunk túl, szerintem mindhárom meccs jól sikerült, és látszik, hogy jó irányba haladunk. A vezetőedzőben megvan a külföldről hozott profizmus, magabiztosság és alázatosság, amit próbál átadni a játékosoknak. Úgy érzem, hogy mi pedig abszolút vevők vagyunk erre a szemléletre.

A DVTK a hétvégén két héten belül harmadszor találkozik a Ferencvárossal, Liptáknak pedig feltett szándéka, hogy csapatával elhozzák a három bajnoki pontot a Groupama Arénából.

– Az elmúlt két meccsen egyszer kikaptunk, egyszer döntetlent játszottunk, és remélem, hogy a hétvégén már nyerni fogunk a Fradi ellen. Persze a Groupama Arénából nagyon nehéz elhozni a három pontot, és rajtunk kívül valószínűleg nem sokan lesznek a stadionban, akik abban bíznak, hogy mi fogunk győzni. Mi azonban úgy megyünk oda, hogy megverjük a Fradit, ugyanis a helyzetünkben minden pontra szükség van. Az elmúlt két meccsen mutatott játékunk alapján kijelenthetjük, hogy nem esélytelenül utazunk a Ferencváros otthonába. Azt nem mondom, hogy tart tőlünk a Fradi, de biztosan óvatosabban bánik velünk, mint az első mérkőzés előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik