NB I

Kincset talált a Vasas?

A mindössze 18 éves Kleisz Márk kivette a részét a kupában való továbbjutásból.

A Vasas honlapjának nyilatkozott a mindössze 18 éves Kleisz Márk, aki a pályán volt az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, amelynek végén továbbjutásnak örülhetett.

– Nagyon jól éreztem magam a pályán – kezdte Kleisz. – Azért is, mert ezúttal nem a szélen kaptam lehetőséget Michael Oenning vezetőedzőtől, hanem középen, ami úgy gondolom, valójában az én posztom. Aztán a második félidő közepén, amikor Beni lejött és Vidus beállt, én kimentem a szélre és a Diarrával kellett megküzdenem, aki egy rendkívül agilis, agresszív, gyors irányváltásokra képes játékos. Nehéz feladat volt az ő semlegesítése, de úgy érzem, hogy ez többnyire sikerült. Szerintem a csapatunk minden tagja nagyszerű munkát végzett, így sikerült továbbjutnunk.

Kleisz a szombati bajnokin a Debrecen két százszázalékos gólszerzési lehetőségét akadályozta meg bevetődéssel, illetve szereléssel, a Vasas egyik legjobbja volt. Lassan stabil tagja lesz a kezdő tizenegynek.

– Azt azért még nem mondanám, hogy stabil tagja lettem a kezdőcsapatnak, mert minden posztért hatalmas harc folyik. Ezért minden edzésen a maximumot kell nyújtanom. Nem dőlhetek hátra, mert volt két mentésem és néhány találkozón kezdő lehettem. Ráadásul megjegyezném, a hajdúságiak ellen nem voltam teljesen elégedett a teljesítményemmel.

A középpályás az elmúlt mérkőzéseken kivívta Michael Oenning vezetőedző bizalmát.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az én esetemben egy fiatal játékos érezze, hogy edzője bátran pályára meri küldeni, és hiszi, hogy az általa kért taktikai feladatokat meg tudja valósítani. Ez esetben nyugodtabban tudok játszani, nem kell stresszelnem, hogyha valamit elrontok, akkor elveszíthetem az edzőm bizalmát. Így azt és úgy tudok játszani, amire képes vagyok. Nekem most az a legfontosabb, hogy fejlődjek, és minél több játéklehetőséget kapjak.

Olvasói sztorik