NB I

MK: őrült meccsen fordított és jutott tovább a Mezőkövesd

A hétgólos visszavágón végül Szolnokon is győzelmet ünnepelhetett az NB I-es együttes.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry FC 3-4 (1-1)
Tiszaligeti Stadion. Játékvezető: Berke B.
Szolnok: Gazsi – Hajba, Balogh M., Tóth B., Papp Sz., Kovács O. (Földi, 87.) – Rokszin, Berdó, Pintér, Csirmaz – Kánya (Pantovics, a szünetben). Vezetőedző: Balogh Pál
Mezőkövesd: Tujvel – Hudák, Szeles (Balogh B., 78.), Hegedűs (Gohér, 63.), Dinjar –
Egerszegi, Pauljevics – Kink (Strestík, 63.), Baracskai, Molnár – Diallo.
Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Hajba (5.), Pantovics (47.), Berdó (73.), illetve Diallo (26.), Baracskai (71.), Strestík (77.), Molnár G.
(84.)
Továbbjutott: Mezőkövesd Zsóry FC (7-4-es összesítéssel)

A bajnokságban gyenge formában lévő Mezőkövesd Zsóry FC kétgólos előnyt szerzett az odavágón a Szolnoki MÁV FC elleni Magyar Kupa negyeddöntőjében. A másodosztályú hazai gárdának így kevés esélye maradt a visszavágóra, ám Csirmazék bravúrra készültek.

Ezt pedig rögtön a meccs elején tudatosították is a szurkolókkal, hiszen már az ötödik percben vezetést szerzett a Szolnok, Hajba emelte át a kifutó Tujvelt, 1-0. Ezt követően többnyire a mezőnyben harcoltak egymás ellen a csapatok, kevés lövés veszélyeztette a kapukat. A félidő közepén azonban egyenlített a Mezőkövesd, Diallónak nem volt nehéz dolga, közelről kellett a hálóba juttatnia a labdát, 1-1. A félidőig már csak a sárga lapos figyelmeztetésben részesülő játékosok száma növekedett, a góloké nem, így 1-1-es döntetlennel vonult szünetre a két gárda.

Hasonlóan jól kezdte a második játékrészt a Szolnok, mint az elsőt, már a 47. percben ismét a hazaiaknál volt az előny. Pintér Norbert szabadrúgása után a félidőben beálló Nikola Pantovics volt eredményes, 2-1. Ezután kissé paprikássá vált a hangulat, többször is elővette Berke a sárga kártyáit, a 66. perc után pedig a hazai kispadról is elküldött egy szakembert. A 71. percben újra egyenlített a borsodi alakulat, Baracskai akárcsak a Haladás elleni bajnokin, ezúttal is betalált, 2-2. A Szolnoknak így már három gólt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz, Csirmazék pedig nem adták fel, a 73. percben Berdó találata révén ismét a másodosztályú együttesnél volt az előny, 3-2. Az őrült roham tovább folytatódott, és ahogyan megszokhattuk a sormintát, a vendég oldalról jött ezúttal is a következő találat. A 77. percben a Kink helyére érkező Strestík egalizált, 3-3. A végső szó a matyóföldieké volt, Molnár Gábor a hajrában belőtte a kövesdiek negyedik gólját (3-4), így kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe a Szivics-csapat.

Olvasói sztorik